Ex-NHL-tähti Ville Leinon vaatefirma Billebeino teki hurjaa tulosta

NHL-kaukaloissa taaloja takonut Ville Leino tekee kovaa tiliä nyt myös vaatebisneksessä.

Leinon ja Juhani Putkosen vaate- ja asustemerkki Billebeino nosti liikevaihtonsa päättyneellä tilikaudella 2,3 miljoonaan euroon, josta kertyi voittoa peräti 446 000 euroa.

Billebeino kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan edelliseltä vuodelta 30,7 prosenttia. Tulos puolestaan oli 22 000 euroa kovempi kuin edellisellä tilikaudella.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa viestintää opiskellut Putkonen perusti Billebeino-vaatemerkin Leinon kanssa vuonna 2014. Savonlinnalaislähtöinen Leino on entinen Detroit Red Wingsin, Philadelphia Flyersin ja Buffalo Sabresin pelaaja.

35-vuotias Leino lopetti hienon jääkiekkouransa kevääseen 2017. Sen jälkeen kiekkokaukaloiden taituri onkin keskittynyt lähinnä taiteilemaan Billebeinon vaatteita.

– Ville on päässyt nyt olemaan tosi hyvin mukana yrityksemme toiminnassa, ja se ilman muuta näkyy tuotteissa sekä tuloksessa, toimitusjohtaja Putkonen sanoo tiedotteessa.

Billebeino on tunnettu myös yhteistyömallistoistaan. Vuonna 2018 yhteistyötä tehtiin erävaatemerkki Sastan, Hartwallin Original Long Drinkin, Vespa-skoottereiden ja Phantomin eli sarjakuvasankari Mustanaamion tuotemerkin kanssa.

Leinon ja Putkosen tulevaisuuden suunnitelmana on jatkaa brändin viemistä yhä enemmän myös Suomen rajojen ulkopuolelle – muualle Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Tunnusteluja tehdään muun muassa Saksan ja Tanskan messuilla.

Valtaosa Billebeinon huppareista, swetareista ja t-paidoista valmistetaan yhteistyössä Pure Waste Textilesin kanssa kokonaan kierrätetyistä materiaaleista, joihin ei tuhlata lainkaan vettä. Yhtiön oman ilmoituksen mukaan tähän mennessä Billebeino on säästänyt vettä yli 602 miljoonaa litraa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .