Ex-nokialaisille löytynyt melko hyvin töitä

Nokialta ja sen alihankkijoilta irtisanotut ovat saaneet melko hyvin töitä ohjelmistoalan pk-yrityksistä. Ne ovat tähän mennessä palkanneet arviolta 650-850 entistä nokialaista, kertoo Aalto-yliopiston selvitys.

- Tämä on erittäin hyvä uutinen, koska juuri pk-kentällä on iso rooli ex-nokialaisten työllistymisessä, sanoo tutkija Juhana Peltonen. Kyselyyn vastanneista yli 400 yrityksestä joka viides kertoi, että työllistää nyt jo ainakin yhden Nokialta tai sen alihankkijalta tulleen henkilön. Jatkossa töitä löytyy todennäköisesti vielä useammalle.

Huomattava osa ex-nokialaisista on myös perustanut oman yrityksen. Teknologiateollisuuden johtaja Jukka Viitasaari arvioi, että pelkästään Nokian matkapuhelinpuolelta lähteneet henkilöt ovat perustaneet noin 180 yritystä. Niihin on syntynyt uusia työpaikkoja suunnilleen saman verran kuin pk-yrityksiin on palkattu väkeä.

- Keskimäärin Nokialta lähteneet ovat työllistyneet hyvin. Poikkeuksena on Salo, josta on vähennetty paljon kokoonpanotehtävissä ollutta väkeä, Viitasaari sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.