Suomalaiselle ex-urheilutähdelle kuukauden työstä kahdeksan tonnin palkka

Jyväskyläläistaustainen Sami Itani johtaa kuukauden Adecco Finlandia.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta pian kansainvälisestä kaupasta väittelevä Sami Itani, 29, on valittu kuukaudeksi henkilöstöpalveluyritys Adecco Finlandin toimitusjohtajaksi eli CEO for One Monthiksi. Itani on aiemmalta taustaltaan kymmenottelija, joka voitti kaksi Suomen mestaruutta.

Itani toimii maajohtaja Ketil Kjeldsbergin aisaparina. Hän näkee työssä, miten yli 60 maassa toimivassa, 32 000 työntekijän jättiyrityksessä toimitaan ja miten sitä maatasolla johdetaan. Yhtiön mukaan Itani saa perusteellisen perehdytyksen kaikkiin Adecco Finlandin toimialoihin ja kiertää kaikissa toimipisteissä. Tehtäviin kuuluu muun muassa liiketoimintasuunnitelman laatiminen sekä johtoryhmän palaverien vetäminen. Kuukauden työstä maksetaan 8000 euron palkka.

Adeccon globaalissa kampanjassa tarjotaan HR- eli henkilöstöalasta kiinnostuneille, opintojensa loppuvaiheessa oleville tai jo valmistuneille nuorille tilaisuus hakea kuukaudeksi Adeccon toimitusjohtajaksi omassa maassaan. Nyt kolmatta kertaa globaalisti järjestetyllä kampanjalla halutaan kiinnittää huomiota haasteisiin joita nuoret kohtaavat yrittäessään päästä työelämään kiinni. Suomessa kampanja järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja se herätti paljon huomiota: hakemuksia tuli yli 500. Väkilukuun suhteutettuna Suomi oli yksi kärkimaista kampanjan suosiossa.

Sami Itani piti prosessia monipuolisena ja vaativana ja juuri näistä syistä monella tasolla palkitsevana.

– CEO-kuukaudelta odotan mahdollisuutta nähdä läheltä kuinka tärkeän ja murroksessa olevan toimialan huippuammattilaiset toimivat ja ajattelevat, minkä lisäksi tietenkin haluan tuoda omia ja edustamani sukupolven näkemyksiä esille rakentavalla ja muita innostavalla tavalla, hän kertoo tiedotteessa.

Mahdollisuus päästä Sveitsiin koko Adeccon konsernijohtajaksi

Suomen edustajana Itani osallistuu myös kampanjan jatko-osaan. Kaikkien kampanjaan osallistuvan maan edustajien joukosta seulotaan 10 finalistia Boot Campille syyskuussa, jossa he osallistuvat erilaisiin yksilö- ja tiimihaasteisiin. Finalistien joukosta valitaan yksi nuori, josta tulee Adecco Groupin kuukauden toimitusjohtaja. Hän työskentelee lokakuussa Adecco Groupin toimitusjohtajan Alain Dehazen suorassa alaisuudessa ja osallistuu hänen päivittäiseen työhönsä.

Nuorten kisoissa huippusijoituksia

Itani sijoittui seitsemänneksitoista Helsingin EM-kilpailuissa vuonna 2012. Hän menestyi erinomaisesti myös nuorten kansainvälisissä arvokisoissa.

Itani oli vuonna 2004 alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen kymmenottelussa kuudes ja voitti saman ikäluokan Pohjoismaiden mestaruuden. Vuonna 2005 hän oli alle 20-vuotiaiden EM-kilpailujen kymmenottelussa neljäs. Hän sijoittui kahdeksanneksi alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa 2009.

Kalevan kisoissa Itani saavutti kahden kullan lisäksi kerran hopeaa ja kerran pronssia. Ennätyspisteensä 7731 hän otteli vuona 2011 Turun Kalevan kisoissa.

Itani edusti Jyväskylän Kenttäurheilijoita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .