FAO: Ruuan hinta uuteen ennätykseen

Ruuan hinta on noussut maailmalla ennätysmäisen korkealle, kertoo YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO. Järjestö varoitti, että köyhät kärsivät nykytilanteesta eniten.

FAO:n ruuan hintaindeksi oli tammikuussa 231 pistettä, missä nousua joulukuuhun oli 3,4 prosenttia. Indeksi on nyt korkeimmalla tasollaan sitten vuoden 1990, jolloin mittaukset alkoivat.

Hinnan nousupaineita saattavat järjestön mukaan lisätä Australian tulvien tapaiset sääkatastrofit eri puolilla maailmaa.

Parin vuoden takaisen ruokakriisin aikaan indeksi oli huippulukemissaan kesäkuussa 2008, jolloin se oli 224. Tuolloin ruuan korkea hinta synnytti laajalti mellakoita.

FAO:n asiantuntijan Abdolreza Abbassianin mukaan nousupaine ruuan hinnassa ei ole helpottamassa. Hinnat pysyvät todennäköisesti korkealla lähikuukausina.

Algeriassa oli alkuvuodesta levottomuuksia elintarvikkeiden korkeiden hintojen takia. Myös Tunisiassa kallis ruoka lietsoi osaltaan kansannousua, joka kaatoi hallituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Cibes Hissit ostaa muuramelaisen RH Tekniikka Oy:n – erikoistunut rakentamaan hissejä hissittömiin taloihin

Nokian renkaiden liikevoitto romahti reilusti tappiolliseksi – liikevaihtokin supistui yli kolmanneksella

Kuluttajille tarkoitetut kasvomaskit käyvät kaupaksi kuin vessapaperi keväällä – useissa Prismoissa ja Citymarketeissa tarjolla vain tyhjiä hyllyjä

Jyväskylä putosi Suomen Vuokranantajien kaupunkivertailussa – Kuopio houkuttaa asuntosijoittajia eniten

Mediat: Presidentti Trump haluaisi osan Tiktokin kauppahinnasta valtiolle vastineeksi kaupan hyväksymisestä

Hankasalmen K-Marketin uudeksi kauppiaaksi Suomen Elvis-fanien puheenjohtaja Marko Humia – haluaa kauppansa hyllyille lähituottajien tuotteita

Koronakriisi lisäsi selvästi lemmikkien määrää, ja se näkyy Musti Groupin hyvässä tuloksessa

Kymmeniä miljoonia maksanut koetehdas on odottanut käynnistystä jo puoli vuotta Äänekoskella – testiajot jäivät kesken koronan iskettyä

Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa

Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita henkilöasiakkailleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.