Fennica-murtaja keskeytti työt Alaskassa runkovaurion vuoksi

Suomalaismurtaja Fennica on joutunut keskeyttämään työnsä Alaskassa runkovaurion vuoksi, kertoo Arctia Shipping -yhtiö. Aluksen painolastitankki alkoi vuotaa Suomen aikaa perjantaina Unalaskan lahdella, jossa alus on avustamassa öljy-yhtiö Shelliä.

Arctian mukaan vaurio ei aiheuttanut päästöjä ympäristöön, eikä siitä ollut vaaraa miehistölle.

Alus odottaa nyt huoltoa Dutch Harborin satamassa. Arctian Offshore-liiketoiminnan johtaja Hannu Ylärinne kertoo, että vaurion laajuutta selvitetään, eikä yhtiö tuoreeltaan tiedä, kuinka pitkään korjaustyöt kestävät.

Shellin edustaja arvioi yhdysvaltalaiselle FuelFix -sivustolle, ettei Fennican tauko tuo viivästyksiä sen öljynporaussuunnitelmiin alueella.

Suomen valtion omistama Arctia vuokraa Fennica- ja Nordica-murtajiaan Shell-yhtiölle Suomen jäänmurtokauden ulkopuolella.

--

Korjattu aiempaa uutista klo 22.32: Poistettu murtajan vuokra-ajasta määritelmä "keväästä syksyyn", sopimuksen loppuajankohdasta ei varmuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Ruotsalainen Alfa Laval ostamassa Metson ja Outotecin yhdistymisen ulkopuolelle jääneen Nelesin

Puukauppa kävi nihkeästi alkuvuonna – maaliskuusta lähtien kauppa on kuitenkin käynyt samaan tahtiin kuin vuosi sitten

Koronan vaimentamilla pörssiyhtiöillä kova paine kertoa näkymistään – tuloskaudesta odotetaan synkkää

Lentoyhtiö Emirates saattaa vähentää yhteensä jopa 9  000 työpaikkaa koronapandemian takia

Divaritoiminnassa kivijalkaliike säilyy pääpaikkana – Nettikaupalla on tärkeä rooli täydentäjänä, mutta kanta-asiakkaat asioivat liikkeissä

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Keskolta myönteinen tulosvaroitus koko vuodelle – Kehitys on ollut odotettua myönteisempää rauta- ja päivittäistavarakaupassa

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.