Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Uutena puheenjohtajana aloittaa tänään Pekka Ottavainen. Hän on Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja.

Asiasta kertoi ensin Kauppalehti. Sen mukaan Fennovoiman hallituksen aiempi puheenjohtaja Juha Rantanen sai väistyä, koska yhtiön osakkaat ovat olleet tyytymättömiä hänen tapaansa vetää ydinvoimalahanketta. Osakkaiden mielestä Rantanen muun muassa reagoi liian hitaasti siihen, että osa osakkaista jätti yhtiön.

Kauppalehden mukaan Ottavainen toimii hallituksen puheenjohtajana vain siihen saakka, kunnes osakkaat löytävät uuden mieleisensä puheenjohtajan.

S-ryhmä ja Atria ilmoittivat elokuun lopussa luopuvansa osakkuudestaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa. Lisäksi yhtiöstä oli irtautumassa muutama muukin kotimainen pienomistaja. Fennovoimasta kerrottiin tuolloin, etteivät muutokset vaikuta hankkeen etenemiseen.

Ydinvoimayhtiön omistajista kaksi kolmasosaa on kotimaisia teollisuuden ja kaupan yrityksiä sekä paikallisia energiayhtiöitä. Loput osakkeet omistaa kansainvälinen energiayhtiö E.ON.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.