Finanssiala: Verkkopankit toimineet hyvin pankkilakosta huolimatta

Palveluja haittaavat viat vielä mahdollisia illan kuluessa.

Keskeiset pankkipalvelut kuten verkkopankit ja korttimaksaminen ovat sujuneet tänään hyvin rahoitusalan lakosta huolimatta, kertoo Finanssiala. Finanssialan mukaan pankit ovat tähän mennessä pystyneet turvaamaan henkilö- ja yritysasiakkaidensa kriittiset maksuliikepalvelut.

– Selvitimme asiaa kolmen ja neljän välillä, ja kaikki toiminnot ovat sujuneet, kertoo Finanssialan viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula.

Myös STT testasi verkkopankkien toimintaa. Verkkopankit toimivat normaalisti.

Lakko päättyy vasta puoliltaöin. Yli-Huttula varoittaa mahdollisista vioista, jotka voivat illalla haitata pankkipalveluja. Hänen mukaansa vikojen korjaaminen kestää, koska ict-alan työntekijät eivät lakon aikana korjaa pankkien järjestelmissä olevia vikoja.

Konttorit pysyivät kiinni

Moni pankkikonttori pysyi tänään kiinni pankkilakon takia. Lakko sulki Nordean, OP:n, Aktian ja Danske Bankin konttorit eilen. Konttorit avautuvat maanantaiaamuna.

Ainakin Handelsbanken, Hypo ja S-Pankki kertoivat pyrkivänsä palvelemaan normaalisti.

Rahoitusalan työriitaan ei ole syntynyt sopua eikä myöskään uudesta sovittelutapaamisesta sovittu perjantaina. Työntekijäpuolen mukaan uusien lakkojen järjestämiseksi ei ole aikeita.

Yli-Huttulan mukaan osapuolet toivovat, että neuvotteluja päästäisiin jatkamaan heti ensi viikon alussa.

Lakkopäivinäkin Keski-Suomessa pankkikonttoreita avoinna

Lakko sulkee lähinnä isojen pankkien ovet – verkkopalveluissa voi olla hitautta