Finanssiryhmä OP takoo vankkaa tulosta

OP:n loka–joulukuun tulos ennen veroja oli 218 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten vastaavaan aikaan oli 175 miljoonaa euroa.

Finanssiryhmä OP imuroi viime vuonna reippaasti uusia asiakkaita. OP sai viime vuonna 158 000 uutta pankkiasiakasta ja koko finanssiryhmän asiakasmäärä kasvoi nettomääräisesti 54 000:lla.

OP:n omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi 256 000:lla yli 1,7 miljoonaan. Omistaja-asiakkaiden määrän kasvu oli OP:n kaikkien aikojen suurin ja siihen vaikutti merkittävästi uuden osuuspankin OP Helsingin syntyminen viime huhtikuussa.

OP kertoi jo viime keväänä asiakasmääriensä kasvun vauhdittumisesta, joka tapahtui samoihin aikoihin Panama-kohun kanssa. Panama-kohun keskiössä on Suomessa ollut Nordea. Nordean toiminnasta nousi keväällä kohu, kun Panama-tietovuodot kertoivat Nordean asiakkaiden hallintayhtiöistä Panaman kaltaisissa veroparatiiseissa.

Tuloslukunsa tänään julkistanut OP takoo myös vankkaa tulosta. OP:n loka–joulukuun tulos ennen veroja oli 218 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten vastaavaan aikaan oli 175 miljoonaa euroa. Tulospetrauksen taustalla olivat vakuutuskatteen vahvistuminen sekä nettopalkkiotuottojen ja sijoitustoiminnan nettotuottojen kasvu.

Koko viime vuoden tulos ennen veroja oli reilut 1,1 miljardia euroa, mikä oli finanssiryhmän mukaan sen historian paras.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.