Finanssivalvonta moittii työeläkeyhtiön toimintatapoja

Finanssivalvonta (Fiva) moittii LähiTapiola Eläkeyhtiön sopimuskäytäntöjä. Moitteet liittyvät eläkeyhtiön ja Eläke-Fennian viimevuotiseen fuusioitumiseen työeläkeyhtiö Eloksi.

Finanssivalvonnan mukaan LähiTapiola Eläkeyhtiön ei olisi pitänyt tehdä uusia palvelusopimuksia yhdistymisprosessin aikana ja sopimukset olisi pitänyt arvioida fuusioitumisen yhteydessä uudelleen.

Myös eläkeyhtiön sisäinen tarkastus kiinnitti huomiota palvelusopimuksiin, mutta hallitus ja toimitusjohtaja eivät Fivan mukaan reagoineet sen esiin nostamiin huomioihin. Sisäisen valvonnan raportin olisi sen mukaan pitänyt käynnistää yhtiössä pikaisia toimia.

LähiTapiola Eläkeyhtiön toimitusjohtajana toimineen Elon nykyisen varatoimitusjohtajan Satu Huberin mukaan Fivan esiin nostamat puutteet liittyivät fuusion valmisteluvaiheeseen.

- Se oli valmistautumista tuleviin sopimusneuvotteluihin. Asia hoidettiin niin kuin näimme oikeaksi, Huber vastaa.

Huber sanoo olevansa iloinen siitä, että Fiva ei pitänyt esiin nostamiaan puutteita niin vakavina, että niistä olisi annettu julkinen varoitus.

- LähiTapiolan entistä johtoa ei myöskään epäillä työeläkevarojen väärinkäytöstä, mitä on ollut lehdissä. Eikä ole missään vaiheessa epäilty mistään rikollisesta toiminnasta, Huber sanoo.

Finanssivalvonnan selvitys ei koskenut Eläke-Fenniaa.

---

Korjattu aiempaa uutista 20.18: Fivan moitteet eivät kohdistuneet Eloon vaan sen yhteen edeltäjään LähiTapiolaan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.