Finnair ehdottaa henkilökunnalleen rajuja säästötoimia

Lentoyhtiö Finnair esittää henkilökunnalleen palkkojen leikkaamista tai jäädyttämistä määräajaksi. Näillä säästövaihtoehdoilla vältyttäisiin yhtiön mukaan satojen työntekijöiden irtisanomisilta tai lomautuksilta. Säästötoimilla yhtiö pyrkii vastaamaan polttoaineen kallistumisen ja kysynnän laskun aiheuttamaan ahdinkoon.

Finnair kertoo esittäneensä henkilöstöjärjestöille tällä viikolla kolmea vaihtoehtoa säästötoimiksi. Yhden ehdotuksen mukaan koko henkilöstön palkkoja leikattaisiin viisi prosenttia lokakuun alusta ensi vuoden loppuun. Palkat olisi tarkoitus maksaa myöhemmin portaittain takaisin, jos tietyt kriteerit täyttyvät.

Toisena vaihtoehtona lentoyhtiö esittää vakautussopimusta, joka jäädyttäisi palkat 13 kuukaudeksi. Kolmantena vaihtoehtona on, että satoja työntekijöitä jouduttaisiin irtisanomaan tai lomauttamaan.

Työntekijöiden ja työnantajan edustajat tapaavat maanantaina, jolloin tarjotuista vaihtoehdoista on tarkoitus neuvotella. Neuvottelut ovat osa Finnairin yt-neuvotteluja, jotka koskevat noin 500:aa työntekijää. Tavoitteena on kaikkiaan 50 miljoonan euron säästöt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.