Finnair karsii satoja työpaikkoja koneiden huollosta

Finnair aikoo karsia 450 työpaikkaa lentokoneiden ja laitteiden huoltoa hoitavista tytäryhtiöistään.

Yt-neuvottelut alkavat Finnair Technical Services - ja Finnair Engine Services -yhtiöissä, ja koskevat niiden kaikkia 1 600:aa työntekijää.

Neuvotteluissa haetaan joustavia keinoja, mutta merkittäviä irtisanomisia ei voitane välttää, tekniikkayhtiöiden toimitusjohtaja Kimmo Soini arvioi.

Hän perustelee vähennyksiä sillä, että kansainvälinen kilpailu koneiden huollossa on kiristynyt. Finnairin tekniikan rakenne uusiksi.

Suunnitelmissa on luopua pääosin ulkopuolisesta perushuoltotyöstä ja keskittyä Finnairin oman laivaston tekniseen tukeen.

Finnair kertoi aamulla, että sen veroja edeltävä tulos jäi loka-joulukuussa melkein 10 miljoonaa euroa tappiolle. Sitä verotti mm. lentoemäntien ja stuerttien lakko. Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen arvioi, että ilman lakkoa oltaisiin päästy voitolle.

Myös menossa oleva tammi-maaliskuu jää selvästi tappiolle. Huolena on polttoaineen kallistuminen; Egyptin kriisi näkyy lentopetrolin hinnassa. Liikevaihtoon Finnair kuitenkin odottaa tänä vuonna kasvua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.