Finnairin tekniikan väki marssi ulos työpaikaltaan

Finnairin tekniikan väkeä on iltapäivällä marssinut ulos työpaikoiltaan. STT:n tietojen mukaan työnseisaus kestää ylihuomiseen aamukuuteen saakka.

Finnair arvioi, että vaikutukset Finnairin lentoliikenteeseen jäänevät vähäisiksi. Finnairin mukaan työnseisaus johtaa yksittäisiin lennonperuutuksiin, mutta koneiden päivittäiset tarkastukset voidaan hoitaa myös ulkomaiden kentillä.

Finnair kertoi aamulla aikovansa vähentää 280 työntekijää tekniikastaan. Yhtiö aikoo vastedes hankkia moottori- ja laitehuoltopalvelunsa sveitsiläiseltä SR Technicsiltä. Yt-neuvottelut koskevat yhteensä 350:tä työntekijää.

Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen kertoo, että yhtiö yritti löytää kumppania moottorikorjaamon pitämiseksi Helsinki-Vantaan kentällä. Tavoite oli, että kumppanin avulla moottoreiden korjaus ja laitehuolto olisi voitu tuottaa kilpailukykyisin kustannuksin.

Lentoyhtiöitä palvelevien erikoistuneiden yhtiöiden leviäminen johtuu halpalentoyhtiöistä. Ne ostavat palvelunsa ulkopuolisilta yhtiöiltä eivätkä ylläpidä korjaamojaan tai keittiöitään itse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.