Finpro: Suomeen tehdyt sijoitukset jatkavat kasvuaan

Suomeen oli tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä tullut jo 180 uutta ulkomaista yritystä

Suomeen tehdyt ulkomaiset sijoitukset jatkavat kasvuaan, kertoo Finpro.

Suomeen oli tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä tullut jo 180 uutta ulkomaista yritystä. Suomeen jo aiemmin tulleet ulkomaalaisomisteiset yritykset ovat tehneet tänä vuonna jo 150 jatkoinvestointia, mikä on näkynyt mittavina rekrytointeina.

Suomeen tehdyt ulkomaiset sijoitukset ovat kohdistuneet erityisesti rahoitus- ja vakuutustoiminnan yrityksiin ja muiden palveluiden yrityksiin.

Teollisuudessa eniten sijoituksia on tehty metalliteollisuuden ja kemianteollisuuden yrityksiin.

Uusia yrityksiä on tullut erityisesti liike-elämän palveluihin, terveydenhuolto- ja hyvinvointisektorille sekä ICT-sektorille.

– Tehdyt jatkoinvestoinnit kertovat sen, että kansainväliset yritykset haluavat sitoutua Suomeen pitkäaikaisesti ja ovat tulleet tänne jäädäkseen, Finpron Invest in Finland -yksikön johtaja Antti Aumo arvioi.

Jatkoinvestoinnit luovat Finpron mukaan uusia työpaikkoja suorastaan ennätystahdilla.

Suurista rekrytoinneista ovat tänä vuonna kertoneet muun muassa ruotsalaisen Telian omistama ict-palveluyritys Nebula, joka on kertonut palkkaavansa sata uutta ict-ammattilaista, ja kaivoslaitteistoja valmistava ruotsalainen Sandvik, joka palkka niin ikään sata uutta työntekijää Turun tehtaaseensa.

Runsaasti uutta väkeä on tänä vuonna palkannut myös tshekkiläiseen Skoda-konserniin kuuluva kiskokalustoa valmistava Transtech.

Rekrytoinnit jatkumassa

Finprossa uskotaan, että hyvä työllistämisvire jatkuu myös vuonna 2018. Esimerkiksi Mayerin Turun telakka on ilmoittanut palkkaavansa ensi vuoden loppuun mennessä 500 uutta työntekijää. Myös Transtech on jatkamassa ensi vuonna rekrytointejaan.

Aumon mukaan ulkomaisia yrityksiä houkuttelee Suomeen muun muassa korkea osaamistaso ja hyvä innovaatioympäristö. Myös talouden ulkopuoliset tekijät saavat kiitosta.

– Maamme on poliittisesti vakaa, jonka lisäksi kansainväliset yritykset arvostavat hallintomme läpinäkyvyyttä sekä meillä vallitsevaa tasa-arvoa, Aumo sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.