Puskaradio toimi: Nyt yritys palkkaa lisää

Saarijärveläinen rakennusalan yritys Finsira Oy tuplasi syksyllä työntekijämääränsä, kun se palkkasi toisen vakituisen työntekijän.

Ensimmäinen palkattiin vuonna 2009. Yhdessä yrittäjä Arto Sirosen kanssa koossa on nyt kolmen miehen tiimi, jolla on kädet täynnä työtä. 

– Viime kesänä Arton piti myydä kysyjille ei oota. Se pisti miettimään uuden työntekijän ottamista. Pyörittelin pitkään numeroita ja laskin, että se kannattaa, perheyrityksen taloushallinnosta vastaava Jaana Sironen kertoo.

Niinpä saarijärveläinen Jukka Nieminen, 24, sai yrityksestä vakituisen työpaikan.

– Tämä on hyvä paikka. Hirsirakentaminen on minulle täällä uutta verrattuna aiempiin työpaikkoihini, rakennusalan perustutkinnon suorittanut Nieminen kertoo.

Puskaradio toimii

Hirsirakentaminen työllistää nykyisin Finsiraa eniten. Arto ja Jaana Sirosen omistama yritys pystyttää enimmäkseen Syöte-Huviloiden, mutta myös muiden hirsitalovalmistajien rakennuksia. Lisäksi tehdään muitakin taloja, peruskorjauksia sekä kosteus- ja huoneremontteja.

Arto Sirosen mukaan toisen työntekijän palkkaaminen antoi yritykselle mahdollisuuden ottaa useampia rakennuskohteita. Juuri nyt työmaa on Puuppolassa Jyväskylässä, ja sen rinnalla aloitetaan keväällä toinen kohde Saarijärvellä. Kesälle on tiedossa uusia työmaita.

– Ei rakentaminen ole tässä taantumassa loppunut. Julkisen sektorin isot rakennushankkeet, joista isot firmat kilpailevat, ovat varmaan vähentyneet, mutta yksityiset rakentavat ja korjaavat talojaan. Niissä on töitä pienyrityksille, Siroset arvioivat.

Arto Sironen muistuttaa, että varsinkin pienyrittäjän on tehtävä rakennustyöt hyvin, jotta työtä riittää.

– Puskaradio toimii tällä alalla hyvin. Olemme saaneet monia töitä toisen asiakkaan suosituksesta, hän sanoo.

"Pienyritykset unohdetaan usein"

Arto Sironen teki rakennustöitä yli kymmenen vuotta yksin sekä kimpassa kahden muun yrittäjän kanssa. Kolmikosta yksi teki urakan ja muut laskuttivat työnsä.

Määräaikaisia työntekijöitä Finsira on työllistänyt parhaimmillaan kuusi. Ensimmäinen vakituinen työntekijä, Perttu Sironen, löytyi omasta perheestä.

– Oli tärkeää, että ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen sai tukea, Jaana Sironen toteaa.

Sirosten mielestä pienyritykset usein unohdetaan työllisyyskeskustelussa, vaikka ne yhdessä ovat merkittäviä työllistäjiä.

– Usein pienyrityksen ensisijaisena tavoitteena on työllistää yrittäjä, ja jos onni on myötä, niin sitten toisia. Me harkitsemme tilanteen mukaan kasvua. Tavoitteena on siirtää yritys aikanaan terveenä jatkajille.

Yrityksen jatkajiksi yrittäjäpariskunta toivoo nykyisiä työntekijöitään. Nämä ovatkin kiinnostuneet ajatuksesta.

 

Mikä on Finsira Oy?

– Hirsirakentaminen erityisalana

– Saarijärveläinen Arto Sironen perusti yrityksen toiminimellä vuonna 1993. Aluksi päätyönä olivat kiinteistönhoito ja remontit.

– Vuonna 1995 Arto ja Jaana Sironen perustivat Ahvenleirintä Oy:n. Yhtiö pyöritti leirintäaluetta Saarijärvellä.

– 1999 yrityksen nimeksi tuli Finsira, ja se keskittyi rakennustöihin.

– Nykyisin yritys pystyttää enimmäkseen hirsirakennuksia. Se tekee myös muita taloja, peruskorjauksia sekä kosteus- ja huoneremontteja.

– Yritys työllistää nyt Arto Sirosen lisäksi kaksi työntekijää. Jaana Sironen vastaa yrityksen taloushallinnosta, mutta hänen päätyönsä on muualla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .