Fiva: Laskun maksu tiskillä ei saa maksaa liikaa

Finanssivalvonnan (Fiva) mielestä osa pankeista perii liian kovia hintoja asiakkailta, jotka maksavat laskunsa käteisellä pankin konttorissa. Käteismaksun hinta on enimmillään 7-12 euroa. Näin korkea hinta vaarantaa peruspankkipalvelujen saannin kohtuulliseen hintaan, Fiva katsoo.

Fiva on jo aiemmin suosittanut, että isoja maksuja perivät pankit kohtuullistaisivat hinnoitteluaan. Valtaosalla pankeista hinta jääkin Fivan kohtuullisena ylärajana pitämän 7 euron rajan alle, toimistopäällikkö Timo Peltonen kertoi STT:lle.

Fiva on myös kehottanut pankkeja opastamaan asiakkaita sopivan maksutavan valinnassa, koska sillä on ratkaiseva vaikutus palvelun hintaan.

Kansalaisten eriarvoista kohtelua pankkipalveluissa ovat arvostelleet varsinkin kuluttaja- ja eläkeläisjärjestöt. Suurin osa suomalaisista maksaa laskunsa nykyään verkkopankissa, mutta kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.