Flybe Nordicille löytyi kotimaisia omistajia: Toinen on vanha tuttu Keski-Suomesta

Lentoyhtiö Flybe Nordicin uusiksi omistajiksi ovat tulossa StaffPoint Holding ja G.W. Sohlberg (GWS). Kaupasta on tehty aiesopimus, Finnair kertoo.

Sen toteuduttua StaffPoint omistaisi Flybe Nordicista 45 prosenttia, GWS 15 prosenttia ja Finnair edelleen 40 prosenttia.

Finnair ja brittiläinen Flybe sopivat jo joulukuussa, että Flyben osuus niiden yhteisyrityksestä myydään yhdellä eurolla joko Finnairille tai uudelle enemmistöomistajalle.

Flybe Nordic omistaa kokonaan suomalaisen tytäryhtiönsä Flybe Finlandin, jonka tehtävänä on huolehtia alueellisista lennoista Suomessa. Sen operoimat lennot jatkuvat normaalisti.

Finnairin tavoitteena järjestelyssä oli löytää ratkaisuja, joilla alueellista lentämistä voitaisiin kehittää taloudellisesti järkevällä tavalla. Toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo tiedotteessa olevansa tyytyväinen, että uusiksi kumppaneiksi saatiin kotimaiset yhtiöt.

- Flybe Finland ja sen hallitus lähtevät kaupan toteuduttua yhdessä kehittämään yhtiön liiketoimintamallia sekä kehittämään alueellisen lentämisen tehokkuutta ja kannattavuutta, Vauramo toteaa.

Kaupalla ei ole välittömiä taloudellisia vaikutuksia Finnairille, sillä Finnairin omistamien Flybe Nordicin osakkeiden arvo oli aiempien tappioiden vuoksi kirjattu nollaan jo aiemmin.

GWS tunnettiin aikoinaan suuryhtiönä Keski-Suomessa. Se omisti myymäläkalusteita valmistavan GWS Pikval Oy:n ja teollisuuden tuotantojärjestelmiä valmistavan GWS Systems Oy:n Jyväskylässä sekä konttivalmistaja Finncont Oy:n Pirkanmaan Virroilla.

Oy G.W. Sohlberg Ab on GWS-konsernin emoyhtiö, ja StaffPoint Holding Oy on sen osakkuusyhtiö. StaffPoint Holding tarjoaa henkilövuokraus- ja rekrytointipalveluja.