Fortum arvioi saavansa Uniperista kolminkertaisen tuoton sähköverkkoihin verrattuna

Energiayhtiö Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark arvioi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että Uniperista yhtiöllä on mahdollisuus saada kolminkertainen tuotto Fortumin aikanaan myymien sähköverkkojen tuottoon verrattuna.

Uniper on saksalainen energiayhtiö, josta Fortum havittelee suurta osuutta yrityskaupalla. Fortum myi jokin aika sitten Suomen, Ruotsin ja Norjan sähköverkot 9,3 miljardilla eurolla. Sähköverkkojen tuotto oli vakaata, mutta ei Lundmarkin mukaan kovin korkeata.

Lundmarkin mukaan verkkojen vuotuinen käyttökate oli 400–500 miljoonan euron välillä. Sen sijaan Uniperin käyttökate-ennuste ensi vuodelle on 1,5 miljardia euroa.

– Jos Uniperin arvostaa kokonaisuutena tällä meidän tarjoamalla hinnalla, niin se on samaa luokkaa arvoltaan kuin nämä sähköverkot, noin 9 miljardia euroa, mutta kannattavuus on kolminkertainen. Uskon, että tämä on sekä taloudellisesti että strategisesti erittäin hyvä sijoitus, Lundmark sanoi.

Fortum ja saksalainen energiayhtiö E.ON allekirjoittivat syyskuun lopulla sopimuksen, jonka mukaan Fortum hankkisi E.ONilta 47 prosentin osuuden energiayhtiö Uniperista. Fortum julkaisi tällä viikolla tarjouksen kaikista Uniperin osakkeista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .