Franfurtin pörssi valtaa New Yorkin pörssin

Frankfurtin ja New Yorkin pörssit yhdistyvät. Pörssioperaattorit Deutsche Börse ja NYSE Euronext omistavat lisäksi useita pienempiä pörssejä Euroopassa. Yhtiöstä tulee alansa suurin maailmassa.

Saksalaisosapuoli on kaupassa niskan päällä, sillä Deutsche Börsen omistajat saavat 60 prosenttia uudesta yhtiöstä osakevaihtona toteutettavassa kaupassa. Myös johtajista suurempi osa tulee saksalaispörssin puolelta, mutta sopimusta on tasapainotettu antamalla suuri osa avainpaikoista Wall Streetin perinteikkään pörssin edustajille.

Hallituksen puheenjohtajaksi nousee Deutsche Börsen toimitusjohtaja Reto Francioni. NYSEn (New York Stock Exchange) Duncan Niederauer ottaa hoitaakseen toimitusjohtajan tehtävät.

Pääkonttori jaetaan Frankfurtin ja New Yorkin välillä. Hollantiin rekisteröitävälle yhtiölle ei ole vielä annettu nimeä.

Uusi yhtiö operoi Frankfurtin ja New Yorkin pörssien ohella muun muassa Amsterdamin, Brysselin ja Lissabonin pörssejä. Sillä on toimintaa myös Ranskassa ja Britanniassa.

Yhdistyminen edellyttää hyväksyntää yhtiön osakkeenomistajilta sekä kilpailuviranomaisilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.