G20 valmis kaikkiin toimiin elvytyksen eteen

G20-maat vakuuttavat yhteen ääneen olevansa valmiita kaikkiin mahdollisiin toimiin maailmantalouden elvyttämiseksi. Samalla järjestö vaati, että Kansainväliselle valuuttarahastolle (IMF) ja kehityspankeille olisi välittömästi saatava lisää varoja.

– Haluamme, että jäsenmaat tekevät kaiken mahdollisen omien talouksiensa tukemiseksi ja jatkavat tätä niin kauan kuin se on tarpeen, vaati Britannian valtiovarainministeri Alistair Darling.

Järjestö painotti, että talouden elpymisen kannalta tärkeintä on saada luototus uudestaan käyntiin. G20:n huhtikuun huippukokousta isännöivä Britannian pääministeri Gordon Brown puolestaan korosti, että rahoitusmarkkinoiden sääntelyssä on odotettavissa rajuja muutoksia.

Sääntelyä on luvassa muun muassa niin sanotuille hedge-rahastoille ja muille tähän asti varsin vähän rajoitetuille alueille.

G20-maiden valtionvarainministerit olivat koolla Horshamissa Britanniassa. G20 on johtavien teollisuusmaiden yhteisö. Sen jäsenmaiden yhteenlaskettu bruttokansantuote vastaa 80 prosenttia koko maailman bruttokansantuotteesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.