Gasum laajensi kaasun jakelua alkuvuoden aikana – kysyntä kasvussa

Energiayhtiö Gasum laajensi kaasun jakelua alkuvuoden aikana, ilmenee yhtiön osavuosikatsauksesta. Gasumin osakkuusyhtiö Manga LNG avasi kesäkuun alussa nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä vastaanottavan terminaalin Torniossa. Gasum teki myös sopimuksia LNG:n toimittamiseksi teollisuudelle sekä investoi biokaasulaitoksiin ja tankkausasemiin.

–  Kysyntä puhtaammille energiaratkaisuille on vahvassa kasvussa teollisuudessa, ja kaasun kokonaismyyntivolyymien ennustetaan edelleen kasvavan, arvioi Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen tiedotteessa. 

Hänen mukaansa kaasu vähäpäästöisenä polttoaineena tulee kasvattamaan rooliaan tulevaisuudessa niin merenkulussa kuin raskaassa liikenteessä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Yhtiön liikevaihto kohosi tammi-kesäkuussa uusien sopimusten myötä 632 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 597 miljoonasta eurosta. Liikevoitto pysyi 73 miljoonassa eurossa.

Lamminen kertoo, että Tornion LNG-terminaali vastaa nesteytetyn maakaasun kasvavaan kysyntään ja vahvistaa LNG:n toimitusvarmuutta Pohjoismaiden pohjoisosissa.

–  Terminaali tukee merkittävästi alueen kilpailukykyä varmistamalla edullisen ja vähäpäästöisen energian saatavuuden paikallisen teollisuuden sekä meri- ja raskaan liikenteen tarpeisiin, Lamminen painottaa.

LNG on yleistynyt erityisesti meriliikenteessä. Muun muassa uudet valmistuneet ja tilatut uudet autolautat käyttävät LNG:tä polttoaineenaan. Suurten LNG-käyttöisten alusten tilauskanta on Gasumin mukaan kasvanut.

Lisää asemia kaasun tankkaamiseksi

Merkittävimmät LNG:n toimitussopimukset Gasum teki Forchemin ja Eastman Chemical Companyn kanssa. Gasum osti Mäkikylän biokaasulaitoksen Kouvolassa sekä teki investointipäätöksen biokaasulaitoksen rakentamisesta Lohjalle. Yhtiö jatkoi myös tankkausasemien lisäämistä.

–  Tarkastelujaksolla avasimme kolme asemaa raskaan liikenteen tarpeisiin ja kolme asemaa henkilöajoneuvoliikenteelle. Lisäksi myös muiden toimijoiden toimesta rakentuu uusia kaasutankkausasemia, mikä täydentää asemaverkostoa entisestään, Lamminen sanoo.

EU hyväksyi toukokuussa lopullisesti uusien raskaiden ajoneuvojen päästöjä koskevat raja-arvot. Gasumin mukaan asetetut tavoitteet tukevat vahvasti LNG-käyttöisen raskaan liikenteen ja tankkausinfrastruktuurin kasvua EU:n alueella.

Kaasuautojen määrä on tuplaantunut Suomessa viime vuoden alusta lähtien. Tämän vuoden alkupuoliskolla on Gasumin mukaan rekisteröity 1  400 kaasuautoa. Täyssähköautojen ensirekisteröinnit jäivät vajaaseen tuhanteen

Kasvusta huolimatta kaasuautojen määrä on vähäinen, ja kasvu sähköautojen ensirekisteröinneissä on ripeämpää kuin kaasuautojen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Lentoyhtiö Emirates saattaa vähentää yhteensä jopa 9  000 työpaikkaa koronapandemian takia

Divaritoiminnassa kivijalkaliike säilyy pääpaikkana – Nettikaupalla on tärkeä rooli täydentäjänä, mutta kanta-asiakkaat asioivat liikkeissä

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Keskolta myönteinen tulosvaroitus koko vuodelle – Kehitys on ollut odotettua myönteisempää rauta- ja päivittäistavarakaupassa

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Perinteikäs Ruthin leipomo siirtyy tänään isältä pojalle – Joonas Mäkinen, 31, hyppää jyväskyläläisen perheyrityksen puikkoihin

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.