Ghosn syyttää japanilaissyyttäjiä ja Nissania vehkeilystä

Japanista paennut entinen Nissan-johtaja Carlos Ghosn syyttää Nissania ja japanilaissyyttäjiä vehkeilystä häntä vastaan. Talousrikoksista epäilty Ghosn toisti väitteensä, jonka mukaan syytteet häntä vastaan ovat perättömiä.

–  Koin olevani panttivankina maassa, jota olen palvellut 17 vuoden ajan, Ghosn sanoi tiedotustilaisuudessa Libanonin pääkaupungissa Beirutissa, jonne hän pakeni Japanista salaa joulukuussa.

Nissan on väittänyt, että sillä on kiistattomia todisteita Ghosnin tekemistä väärinkäytöksistä. Juuri ennen Ghosnin tiedotustilaisuuden alkua hänen lakitiiminsä sanoi tiedotteessa, että yhtiön tutkinta aloitettiin varta vasten Ghosnin syrjäyttämiseksi. Liikemies itse puolestaan syytti Nissania ja syyttäjiä väärän ja vääristellyn tiedon vuotamisesta sekä hänen syyttömyytensä osoittavan tiedon panttaamisesta.

Ghosnin mukaan syytteet ovat seurausta autojätin sisäisestä valtataistelusta. Hän myös toisti aiemman väitteensä siitä, ettei uskonut saavansa reilua oikeudenkäyntiä.

–  Koko maailman edessä minua pidettiin syyllisenä ja alaisena järjestelmässä, jonka ainoa päämäärä on saada tunnustuksia pakottamalla, taata syyllisyyden myöntäminen, Ghosn sanoi.

Lisäksi Ghosnin mukaan hänen lakimiehensä olivat sanoneet, että hän olisi ehkä joutunut odottamaan tuomiota Japanissa peräti viiden vuoden ajan.

Ghosnilla on Ranskan, Brasilian ja Libanonin kansalaisuudet. Hänestä on annettu kansainvälinen pidätysmääräys, mutta Libanonilla ei ole luovutussopimusta Japanin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.