Gigantin avajaisten jonossa tehtiin uusia tuttavuuksia – "Sisällä vaihdamme numeroita"

22-vuotias Joona Ojala saapui jonottomaan Gigantin uuden liikkeen avajaisiin Jyväskylän Seppälään hieman kolmen jälkeen keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin paikalle käveli 24-vuotias Minttu Ahonen. Sen jälkeen ihmisiä kerääntyi jonon jatkeeksi vähitellen ja aamuseitsemän aikaan kodinkoneliikkeen edustalla oli satojen ihmisten jono kärkkymässä rajoitettuja tarjouksia.

– Tulin hakemaan tietokoneen näytön ja Chromecast-mediasoittimen, Ojala sanoi.

Ahonen sen sijaan jonotti lähes neljä tuntia ystävänsä puolesta.

– Lupasin ostaa ystävälleni Chromecastin, jonka saa eurolla. Ostan myös näytönohjaimen. Itselleni en tarvitse mitään, hän sanoi.

Chromecast-mediasoitin ja Applen kuulokkeet olivatkin monen jonottajan ostoslistalla. Myös imurit, pesukoneet ja muut pienkoneet tekivät kauppansa aamulla. Moni halusi myös osallistua televisioarvontaan, johon pääsi mukaan 200 ensimmäistä asiakasta.

– Liikkeen sijainnilla ei ole mielestäni niinkään väliä, sillä julkiset kulkevat tänne Seppälään hyvin. Kyllä ihmiset tarjousten perässä tulevat, Ahonen pohti.

Opiskelupäivä edessä

Jonottomiseen Ojala ja Ahonen eivät olleet varautuneet millään tavalla. Ahonen soitti musiikkia kännykästään, mutta muuten toisilleen entuudestaan tuntemattomat nuoret tappoivat aikaa jutustellen.

– Sisällä sitten voimme vaihtaa numeroita, kun jonotamme kassoille ja jäämme odottamaan television arvontaa, Ahonen vitsaili.

Tietotekniikkaa yliopistossa opiskeleva nainen arveli, että jonottaminen voi kostautua jossain vaiheessa päivää, sillä edessä oli intensiivinen opiskelupäivä.

– Olen menossa täältä Jämsään, jossa meillä on innovaatiopäivä. Kehitämme uusia tuoteideoita yrityksille, hän kertoi.

"Kylmä!"

Ojalan ja Ahosen takana seisoivat muun muassa Sami Solismaa, 24, ja Dmitri Bogachev, 21, jotka niin ikään saapuivat jonoon kolmen jälkeen yöllä.

– Täällä on kylmä! sanoi venäläinen Bogachev.

Jyväskylässä kieliä opiskeleva Bogachev ei ollut täysin varma, mitä tuli ostamaan.

– Ainakin Chromecastin, ja ehkä jotain muuta.

Kilpailu piristää

Gigantin uusi myymälä sijaitsee vastarakennetussa liiketalossa osoitteessa Ahjokatu 11. Gigantin lisäksi liiketalon vuokralaisia ovat Leo’s Leikkimaa, Maskun Kalustetalo sekä Seppälääkärit.

Gigantin uusi liike on myyntialaltaan yli 500 neliötä suurempi kuin lopetettu liike, joka sijaitsi Ahjokatu 1:ssä. Myyntialaa on 2 680 neliötä ja tilaa kaikkiaan 3 300 neliötä. Gigantin kovimmalla kilpailijalla Powerilla on kauppakeskus Sepässä 2 500 neliön myyntitilat. Kodinkonekaupat sijaitsevat vain kiven heiton päässä toisistaan, niiden välissä on tavaralotalo Prisma.

– Kilpailu on vain hyvästä. Se pitää meidät varpaillaan ja pakottaa juoksemaan kovempaa, totesi Gigantin myymäläpäällikkö Harri Aalto avajaisaamuna.

Katso video avajaisjonosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .