HB-Betoniteollisuus myi Keljon betoniaseman: "Olemme erittäin tyytyväisiä kauppahintaan"

HB-Betoniteollisuus Oy luopuu valmisbetoniliiketoiminnasta, jota yritys ja sen edeltäjä Harjun Betoni ovat harjoittaneet 1960-luvun alusta lähtien. HB-Betoniteollisuus on myynyt kyseisen liiketoiminnan jyväskyläläiselle Keski-Suomen Betoni Team Oy:lle.

Käytännössä kauppa koski Keljon betoniasemaa, joka on toiminut 1970 luvun alusta alkaen. Siellä työskentelevät neljä työntekijää siirtyivät niin sanottuina vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen.

Keljon betoniasema sijaitsee Keski-Suomen keskussairaalan lähellä olevalla tontilla Kukkumäessä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kauppahintaan. Se koostuu myydystä liiketoiminnasta, tontista ja siellä olevista kiinteistöistä, kertoo HB-Betoniteollisuuden varatoimitusjohtaja Thomas Fiessinger.

Liiketoimintakauppa tehtiin viime keskiviikkona.

HB-Betoniteollisuus keskittyy jatkossa harkko-, ympäristöbetoni-, mosaiikki- ja porrastuotannon kehittämiseen.

– Olemme investoineet paljon näihin toimintoihin sekä Jyväskylän että Someron tuotantolaitoksissa. Katsoimme, että paikallinen valmisbetonitoiminta ei enää palvellut yhtiön nykyistä strategiaa, selvittää HB-Betoniteollisuuden toimitusjohtaja Virpi Nieminen.

HB-Betoniteollisuuden liikevaihto oli viime vuonna noin 18 miljoonaa euroa. Myydyn liiketoiminnan osuus liikevaihdosta on ollut 15 prosentin luokkaa.

– Yhtiön tulos oli lievästi negatiivinen. Omakotitalojen rakentamisen vähyys vaikuttaa edelleen toimialan volyymeihin ja kannattavuuteen, Fiessinger sanoo.

Yritys työllistää keskimäärin noin 120 henkilöä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .