HKScan aloittaa yt-neuvottelut, vähentää enintään 150

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä ovat kaikkien yhtiön toimintamaiden toimihenkilöt, ylemmät toimihenkilöt ja johto.

Elintarvikeyhtiö HKScan aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 150 työtehtävän päättymiseen koko konsernissa. Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä ovat kaikkien yhtiön toimintamaiden toimihenkilöt, ylemmät toimihenkilöt ja johto.

Tuotantotehtävissä toimivat työntekijät eivät ole neuvottelujen piirissä.

HKScan suunnittelee toimintojensa uudelleenjärjestelyä ja lihan arvoketjun tehokkuuden parantamista. Muutoksilla haetaan parempaa tuottavuutta ja kilpailukykyä.

– HKScanin koko vuoden 2016 tulos oli heikko. Vain konsernin pienin markkina-alue, Baltia, onnistui parantamaan vertailukelpoista liikevoittoaan edellisvuodesta loppuvuoden epävakaasta sisäisestä tilanteestaan huolimatta, taustoittaa toimitusjohtaja Jari Latvanen.

Suurin pettymys oli hänen mukaansa Ruotsi, jossa HKScan menetti markkinaosuuttaan ja tulos jäi selvästi toissa vuodesta.

Myös Suomessa vertailukelpoinen liikevoitto laski, mutta suunta kääntyi parempaan päin vuoden jälkipuoliskolla.  

Koko vuoden vertailukelpoinen liikevoitto oli 13,2 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 21,5 miljoonaa. Liikevaihto laski 1,87 miljardiin euroon 1,92 miljardista eurosta.

Viimeisellä vuosineljänneksellä vertailukelpoinen liikevoitto painui 6 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 11 miljoonasta eurosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

HKScanin viime vuosi oli heikko

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.