HS: Laki esti Elopilta osakekaupat

Tänään keskustelussa ovat olleet esillä Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin suomalaissilmin katsottuna varsin erikoiset osakeomistukset. Keskustelua ja ihmettelyä on herättänyt se, että Elop omistaa merkittävän määrän Microsoftin osakkeita, mutta ei ollenkaan Nokiaa.

Nokia vastasi viimein keskusteluun. Helsingin Sanomien saaman vastauksen mukaan yhtiössä katsottiin, että pörssilaki on estänyt Elopia myymästä Microsoftia tai ostamasta Nokiaa.

Laki estää sisäpiiritiedon hyväksikäytön pörssikaupoissa. Nokiassa on tulkittu, että Elopin suunnittelema Nokian strategiamuutos oli sisäpiirintietoa viime perjantaihin asti, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Samasta syystä Elop keskeytti Microsoft-osakkeidensa myynnin viime vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

AL: Elopilla vino pino Microsoftin osakkeita

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.