HS: Venäjä sallimassa laktoosittoman maidon tuonnin

Venäjä muuttaa listaa tuontikiellossa olevista elintarvikkeista, kertoo Helsingin Sanomat. Muun muassa laktoosittoman maidon tuonti Venäjälle ollaan sittenkin sallimassa. Asiasta kertoo lehden mukaan Venäjän varapääministeri hallituksen nettisivulla.

On kuitenkin epäselvää, aikooko Venäjä sallia vain laktoosittoman maidon vai myös siitä jalostettujen maitotuotteiden tuonnin.

Laktoosittomat tuotteet muodostavat esimerkiksi Valion Venäjän-viennistä noin kymmenesosan, kertoo Valion Venäjän liiketoimintaa johtava Mika Koskinen. Mukana laskelmassa ovat maito, kerma, rahka ja raejuusto.

HS:n mukaan Venäjällä kiertää vetoomus, jossa kansalaiset pyytävät kumoamaan laktoosittomien ja gluteenittomien tuotteiden tuontikiellon, koska Venäjällä ei valmisteta vastaavia tuotteita. Vetoomuksen oli eilisiltaan mennessä allekirjoittanut yli 25 000 ihmistä.

Venäjä aikoo HS:n mukaan sallia myös diabeetikoiden ja allergikkojen käyttämien tuotteiden ja siementen tuonnin. Lopullista listaa muutoksista odotetaan tänään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.