Hakkerit: Sony massiivisen tietomurron kohteena

Ryhmä krakkereita kertoi torstaina varastaneensa SonyPictures.com -sivustolta sen käyttäjien tietoja. Krakkerit sanovat saaneensa haltuunsa yli miljoonan ihmisen salasanoja, sähköposti- ja kotiosoitteita sekä muita henkilökohtaisia tietoja.

Lulz Security -nimellä itseään kutsuva krakkeriryhmä ilmoitti tietomurrosta Twitterissä. Sony ei ainakaan heti tuoreeltaan kommentoinut asiaa.

Japanilainen elektroniikkajätti on joutunut viime aikoina useiden verkkohyökkäysten kohteeksi. Huhtikuussa krakkerit tekivät maailman suurimman tietomurron, kun he veivät Sonyn Playstation-verkkopalvelusta yli sadan miljoonan konsolipelaajan henkilötiedot. Tuolloin myös noin 330 000 suomalaisen henkilötiedot päätyivät verkkorikollisten käsiin. Sony raivostutti asiakkaita pitämällä tietomurron omana tietonaan yli viikon.

Businessweek-lehden mukaan aiemman murron taustalla oli Sonyn nostama oikeusjuttu arvostettua krakkeria George Hotzia vastaan. Hotz oli murtanut Playstationin koodit ja asentanut konsolille itse tehtyjä pelejä. Hotz oli myös julkaissut netissä ohjeet siitä, miten saman voisi tehdä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.