Jämsän varuskunnalle löytyi superkansainvälinen ottaja – uuden toiminnan taustalla ex-ministeri

Hallin varuskunnan uusi toimija on usean vuokralaisen maailmanlaajuinen datakeskuspuisto. Teknologiaan keskittyvä maailmanlaajuinen NxtVn-sijoitusyhtiö on ostanut Hallin varuskunnan ja suunnittelee sen avaamista uudelleen uudenlaisen datakeskuspuistoksi.

Myyjänä toimivan Senaatti-kiinteistöjen mukaan kauppahinta on 450 000 euroa. Kaupan myötä uusi omistaja ottaa vastuulleen myös varuskunta-alueen hoito-, ylläpito-, korjaus- ja kehityskulut.

Hallin varuskunta tyhjeni puolustusvoimauudistuksen myötä vuoden 2013 lopulla. Alueella toimi aikaisemmin Ilmavoimien teknillinen koulu.

Kauppaan kuuluvien maiden pinta-ala on 60 hehtaaria. Rakennuksia alueella on yhteensä noin 25; muun muassa koulurakennus, asuntola, ruokala ja kasarmi. Rakennusten bruttoala on noin 30 000 neliömetriä.

Rakennukset ovat pääosin peräisin 1970-luvulta. Myytävän alueen viereen jää valtion omistukseen lentokenttä sekä Patrialle lentokoneiden sekä helikoptereiden huoltotoiminnat.

Ex-ministeri yhtiön taustavaikuttajissa

Puiston tavoitteena on tarjota jaettujen palvelujen myötä merkittäviä kustannussäästöjä itsenäisille datakeskuksille. Yhtiön mukaan Hallin vahvuuksia ovat strateginen sijainti, sähköverkko, kuituyhteydet, mahdollisuus vapaajäähdytteisiin konsepteihin, kahden yliopiston läheisyys ja ammattitaitoinen työvoima.

– Uskon vahvasti siihen, että laatutietoiset ja sitoutuneet suomalaiset pystyvät toteuttamaan NxtVn:n kunnianhimoisen vision ja innovatiivisen usean vuokralaisen datakeskuspuiston, toteaa NxtVn:n perustaja ja pääjohtaja Hamd Alkhayat.

Datakeskuspuiston odotetaan tuovan työpaikkoja ja liiketoimintamahdollisuuksia, joita perinteiset datakeskukset eivät tarjoa.

– Meillä on ilo olla mukana NxtVn:n uudessa konseptissa, johon kuuluu datakeskuspuiston rakentaminen Halliin. Uskomme, että tämä puistokonsepti vetää puoleensa datakeskuksia, jotka pääsevät näin hyötymään Suomen tarjoamista eduista, kertoo NxtVn Jämsä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ali Alzaben.

Yhtiön taustalla vaikuttaa ex-ministeri Suvi Lindén. Hän toimii NxtVn Finland Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja NxtVn Jämsä Oy:n hallituksen jäsenenä.

– NxtVn on osoitus siitä, että olemme pystyneet houkuttelemaan maahan sijoittajia eri puolilta maailmaa, mistä olen suomalaisena iloinen. Erityisen ylpeä olen siitä, että datakeskuspuistoa koskeva uudenlainen strategia kehitetään Suomessa ja pääsee täältä valloittamaan maailmaa, Lindén sanoo.

NxtVn Jämsä Oy:n toimitusjohtaja on Seppo Lindén, Suvi Lindénin veli. Hallituksessa on suomalaisten lisäksi Kuwaitin, Yhdysvaltain, Egyptin ja Britannian kansalaisia.

NxtVn aloittaa paikan päällä välittömästi selvitystyöt. Päämääränä on arvioida, millaisia investointeja Halliin tarvitaan, jotta tilat vastaavat datakeskusten tarpeita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .