Harvia onnistui etenkin Yhdysvaltain markkinoilla – saunojen liikevaihto kasvoi jopa yli 90 prosentilla

Kiukaistaan tunnettu muuramelainen sauna- ja spayhtiö Harvia kasvatti liikevaihtoaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla 14,3 prosenttia, 36,3 miljoonaan euroon 31,8 miljoonasta eurosta.

– Katsastuskaudella liikevaihdon kasvu oli erityisen vahvaa saunojen tuoteryhmässä, jossa kasvua oli 90,4 prosenttia, Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju kertoo.

Pajuharjun mukaan myös kiukaiden kasvu ylitti viiden prosentin kasvutavoitteen, ja kasvua saavutettiin sekä sähkö- että puukiukaissa.

Tammi-kesäkuun oikaistu liikevoitto kasvoi ja oli 6,8 miljoonaa euroa eli 18,7 prosenttia liikevaihdosta. Viime vuonna vastaavaan aikana liikevoittoa kertyi 4,3 miljoonaa euroa.

– Kotimaassa erittäin vahva ensimmäinen vuosineljännes kasvatti tilapäisesti asiakkaidemme varastotasoja ja toinen vuosineljännes normalisoi tilanteen. Venäjän markkina on ollut poikkeuksellisen herkkä, ja vahva alkuvuosi kääntyi kesää kohti hieman alavireiseksi, Pajuharju kertoo.

 

Harvia osti vuoden 2018 lopussa yhdysvaltalaisen Almost Heaven Saunan, jonka mallistoa on uudistettu, asiakaskuntaa ja jakelua laajennettu ja tuotantoa sekä logistiikkaa virtaviivaistettu.

– AHS:n iintegraatio eteni suunnitellusti, ja toiminta on tuloksellista, Pajulahti sanoo.

Tämän ansiosta Harvia jatkoi kasvua Yhdysvaltojen markkinoilla. Yhtiö onnistui vahvistamaan asemaansa myös Pohjoismaissa, Ranskassa, Benelux-maissa sekä Iso-Britanniassa.

Helsingin pörssiin listautuneen yhtiön nettovelka kasvoi 9,4 prosenttia 31 miljoonasta eurosta 33,9 miljoonaan euroon.

Yhtiön omavaraisuusaste kohosi 56 prosenttiin edellisvuoden 54,9 prosentista.

Harvian tavoitteena on keskimäärin yli viiden prosentin vuotuinen liikevaihdon kasvu, 20 prosentin oikaistu liikevoittoprosentti.

Yhtiön tavoitteena on maksaa säännöllisesti kasvavaa osinkoa kaksi kertaa vuodessa yhteensä vähintään 60 prosenttia nettotuloksesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .