Harvia perustaa puukiuastehtaan Venäjälle

Muuramelainen kiuasvalmistaja Harvia Oy perustaa puukiukaita valmistavan tehtaan Venäjälle. Ensimmäiset kiukaat tehdään Viipurissa loppuvuoden aikana.

Harvia ei aio tuoda Venäjältä kiukaita Suomeen, vaan siellä valmistettavat kiukaat myydään Venäjälle ja mahdollisesti Valko-Venäjälle.

Toimitusjohtaja Pertti Harvian mukaan Harvia on menettänyt kilpailukykyään Venäjän puukiuasmarkkinoilla tullien ja Venäjän halvemman kustannustason takia. Harvian puukiukaiden myynti on pudonnut Venäjällä 80 prosenttia.

Muuramessa valmistetaan puukiukaiden lisäksi sähkökiukaita ja höyryaggregaatteja, joilla tehdään höyryä höyrysaunaan.

Harvialla on tuotantoa myös Kiinassa ja Virossa. Kiinassa yhtiö tekee kiukaita, saunoja, höyryaggregaatteja sekä tarvikkeita. Kiinasta on pientä tuontia Suomeen. Virossa Harvian tuotteena ovat höyrysaunat, joita ei Suomessa juuri myydä.

Harvia Oy:n pääomistajaksi tuli keväällä 2014 pääomasijoittaja CapManin rahasto. Harvia teki vuonna viime erittäin hyvän tuloksen, ja tänä vuonna yhtiö on onnistunut hieman kasvattamaan liikevaihtoaan, vaikka vienti Venäjälle on pienentynyt.

CapMan omistaa Harviasta 72,74 prosenttia. Muita omistajat ovat Harvian sisarukset Risto, Pertti ja Kullervo Harvia sekä Sari Harvia-Jyllinmaa sekä yhtiön avainhenkilöt. Sisaruksista muut paitsi Pertti Harvia ovat jääneet pois yhtiön palveluksesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .