Helsingin Sanomat irtisanoo 37 työntekijää

Viestintäkonserni Sanoma irtisanoo Helsingin Sanomien toimituksesta 37 työntekijää. Alun perin vähennysten määräksi arvioitiin 70 työntekijää. Suorien irtisanomisten määrää vähensivät siirrot yhtiön sisällä, osa-aikaistamiset sekä eläkejärjestelyt.

Helsingin Sanomien toimitukseen jää irtisanomisten ja muiden toimien jälkeen noin 280 työntekijää. Tähän saakka toimituksessa on työskennellyt noin 350 henkilöä.

–Taloudellinen kannattavuus on riippumattoman journalismin perusedellytys. Olemme joutuneet tekemään vaikeita ja isoja ratkaisuja, jotta Helsingin Sanomat menestyy mediamuutoksen ja taantuman keskellä, sanoo vastaava päätoimittaja Kaius Niemi Sanoman tiedotteessa.

Niemen mukaan uudessa toimintamallissa puretaan ajan myötä syntyneitä päällekkäisyyksiä. Mitään tuotteita ei lopeteta, mutta Helsingin Sanomien tuottamat Nelosen uutiset tiivistyvät viiteen minuuttiin.

Muutokset eivät vaikuta painetun lehden rakenteeseen eivätkä alue- ja ulkomaantoimittajien verkostoihin.

Helsingin Sanomien toimittajat sekä Nelosen ohjelmatyöntekijät tuomitsevat irtisanomiset kannanotossaan. Työntekijöiden mukaan irtisanomisten perusteita on lähes mahdotonta arvioida, sillä työnantaja  ei kertonut HS:n kannattavuuslukuja työntekijöille yt-neuvotteluiden aikana.

– Jokainen irtisanominen on tappio meille. Tunnelmat ovat murheelliset sekä henkilökohtaisesti neuvottelijana että koko toimituksessa, sanoo HS:n pääluottamusmies Jussi Ahlroth.

Sanoma on STT-Lehtikuvan suurin omistaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.