Helsingin Sanomat luopuu STT:n uutisista

Helsingin Sanomat lakkaa ostamasta STT:n tekstiuutisia kesäkuun lopussa. Asiakkuuden menetys on STT-Lehtikuvalle merkittävä.

STT-Lehtikuvan toimiva johto ja hallitus selvittävät, mikä vaikutus Helsingin Sanomien lähdöllä ja muilla asiakasmenetyksillä on STT-Lehtikuvan toimitukseen. Suunnitelmat valmistuvat kevään aikana.

STT-Lehtikuvan vastaava päätoimittaja Mika Pettersson sanoo, että toimitusta ja uutispalvelua rakennetaan nyt uusiksi yhdessä asiakasmedioiden kanssa. Luvassa on isoja muutoksia, vaikka yhtiö onkin vakavarainen ja velaton.

Petterssonin mukaan hallituksessa on vahva halu siihen, että STT pystyy jatkossakin tuottamaan medialle niiden haluamia journalistisia palveluja.

– STT:n kaltainen kansallinen uutistoimisto tarvitaan edelleen.

Helsingin Sanomat perustelee ratkaisuaan tarpeella erottautua ilmaissisältöä tarjoavista medioista.

– Ratkaisumme ei liity STT:n sisältöjen laatuun, jota pidämme erinomaisena. Kysymys on digipalvelujemme maksumuurista, joka asettaa meille kovat velvoitteet kaikissa kanavissa. Lukijat odottavat meiltä omaa, syvällistä ja monipuolisesti näkökulmia avaavaa sisältöä. Ei riitä, että meillä on samat sisällöt kuin ilmaiseksi uutisia jakelevilla viestimillä, sanoo vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

Helsingin Sanomien osuus STT:n tekstiuutispalvelun liikevaihdosta on kahdeksan prosenttia.

Helsingin Sanomat jatkaa edelleen Lehtikuvan kuva-asiakkaana. Lehti kuuluu mediakonserni Sanomaan, joka on STT-Lehtikuvan suurin omistaja. Konsernin lehdistä Ilta-Sanomat jatkaa edelleen sekä teksti- että kuva-asiakkaana.

Kaakkoissuomalaisia maakuntalehtiä julkaiseva mediayhtiö Kaakon Viestintä ilmoitti joulukuussa luopuvansa STT:n tekstiuutisista ja alkavansa hankkia sisältöjä Helsingin Sanomilta.

STT-Lehtikuva on Suomen johtava uutis- ja kuvatoimisto, jonka omistavat suuret viestintätalot. Yhtiössä käytiin viimeksi yt-neuvottelut syksyllä 2013.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.