Helsingin pörssissä listautumisia eniten 14 vuoteen

Helsingin pörssiin on listautunut tänä vuonna eniten yrityksiä 14 vuoteen. Listautumisia on ollut 12. Viimeisimpänä on tänään listausta hakenut korjausrakennusyhtiö Consti.

Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Lauri Rosendahl kertoo STT:lle, että syynä ovat suotuisat osakemarkkinat. Hän arvioi, että suurimmalla osalla yhtiöistä pörssitaival on käynnistynyt hyvin.

– Pääomat, joita yhtiöt ovat olleet hakemassa, on saatu hankittua, ja niillä lähdetään kiihdyttämään kasvua ja tekemään investointeja. Jotkut ovat lähteneet kansainvälistymään. Yhteiskunnallisesti tärkeätä on, että kasvu luo työpaikkoja, Rosendahl painottaa.

Kyse ei ole vain suomalaisesta ilmiöstä. Ruotsissa on ollut oikea buumi. Pohjoismaissa listautumisia on ollut peräti 86, josta yli 60 Tukholman pörssissä.

Rosendahl arvioi, että osakkeiden arvostukset ovat kohdallaan. Omistajat ovat olleet valmiita laimentamaan omistustaan ja ottamaan mukaan uusia omistajia ja pääomaa.

– Sijoittajien kiinnostus on ollut myös hyvää. Viimeksi Evlin osakeanti oli viisi kertaa ylimerkitty, mikä kertoo aikamoisesta kysynnästä, hän sanoo.

Ensi vuotta Rosendahl ei lähde ennustamaan. Hän kertoo kuitenkin, että paljon keskusteluja käydään ja lupaavalta näyttää, mutta edes alan ammattilaiset eivät tiedä, miten pitkään niin sanottu listautumisen ikkuna on auki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.