Helsingin pörssissä vilkkaampaa kuin vuosi sitten

Vaihdetuimmat osakkeet helmikuussa olivat Nokia, Fortum ja Sampo.

Helsingin pörssissä on liikkunut alkuvuonna enemmän rahaa kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan, selviää Nasdaq Nordic -yhtiön kaupankäyntitilastoista.

Tammikuussa osakevaihto nousi jopa 12,4 mutta helmikuussa enää 1,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Tammikuussa keskimääräinen päivävaihto oli 619,5 miljoonaa ja helmikuussa 558,7 miljoonaa euroa.

Pörssikauppojen lukumäärä kasvoi kummassakin kuussa selvästi vuodentakaisesta. Tammikuussa tehtiin keskimäärin 104 164 (+16,3 prosenttia) ja helmikuussa 104 118 (+22,6 prosenttia) kauppaa päivässä. Vastaava lukema 12 viime kuukaudelta on keskimäärin 83 774.

Vaihdetuin osake sekä tammi- että helmikuussa oli Nokia. Tammikuussa seuraavaksi vaihdetuimmat olivat Kone ja Fortum ja helmikuussa Fortum ja Sampo.

OMX Helsinki -yleisindeksi on laskenut vuoden alusta alle kuusi prosenttia. Yleisindeksi kertoo, miten paljon osakesalkku, jossa on kaikkia Helsingin pörssin osakkeita suhteessa niiden markkina-arvoon, on tuottanut. Nyt kurssit ovat olleet jonkin aikaa vaihteeksi nousussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.