"Henkilöperusteisen irtisanomisen uudistusta ei kannata pelätä", linjaa Suomen Yrittäjien Jyrki Mäkynen

Keski-Suomen Yrittäjät juhli torstaina 80-vuotista taivaltaan.

Yrittäjä palkkaa ihmisen töihin tekemään töitä, ei siksi, että saisi antaa potkut. Näin sanoi Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen, joka oli torstaina puhumassa Keski-Suomen Yrittäjien 80-vuotisjuhlassa Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa.

Lauseellaan hän perusteli Suomen Yrittäjien kantaa henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseen alle 10 henkilön yrityksissä.

– Yrittäjäjärjestönä olemme puolustaneet hallituksen tärkeää tavoitetta jatkaa työllisyysasteen nostamista. Keinoksi siihen hallitus tarjoaa henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamista. Meille yrittäjäjärjestössä tämä asia on ollut pitkään yksi keskeinen edunvalvontatavoitteemme ja annamme tukemme hallituksen esitykselle. Tätä uudistusta ei kannata pelätä, Mäkynen linjasi.

Hän muistutti puheessaan, että juuri yritykset luovat pohjan talouskasvulle omalla riskinotollaan ja tulevaisuuden uskollaan.

Juhlasaliin oli saapunut noin 100 kutsuvierasta, joiden joukosta löytyi lukuisia järjestön entisiä ja nykyisiä luottamushenkilöitä, yhteistyökumppaneita sekä muita Keski-Suomen liike-elämän vaikuttajia.

Tilaisuuden avauspuheenvuoron piti Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Hän pitää yrittäjäjärjestön roolia edelleen tärkeänä.

– Yrittäjäjärjestö niin valtakunnallisestikin kuin täällä Keski-Suomessa on suunnannäyttäjä. Toivon, että me pystymme kokoamaan elinkeinoelämän toimijoiden kesken yhteistä visiota siitä, miltä tulevaisuuden Keski-Suomen tulisi elinkeinoelämän silmin näyttää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .