Honkarakenne toimittaa laajennuksen yhteen Suomen suurimmista päiväkodeista

Pääkonttoriaan Karstulassa pitävä Honkarakenne toimittaa laajennuksen yhteen Suomen suurimpaan hirsirakenteiseen päiväkotiin Kuopion Hiltulanlahteen.

Honkarakenne toimitti Touhula Liikuntapäiväkodeille päiväkodin vuonna 2012. Nyt päiväkoti on laajentunut myös päiväkotikouluksi, joten kasvaneiden tilatarpeiden takia päiväkotia laajennetaan. Laajennusosan on tarkoitus valmistua elokuussa 2016, jolloin päiväkodissa on yhteensä 900 neliön suuruiset tilat päivähoitoon ja esiopetukseen.

– Nykytekniikalla hirsirakennuksia voidaan lähes rajattomasti muuntaa ja laajentaa, mikä pidentää rakennuksen elinkaarta entisestään, Honkarakenteen myyjä Jukka Musakka toteaa tiedotteessa.

Päiväkodin laajennusosa rakennetaan massiivihirrestä, joka hengittävänä materiaalina parantaa sisäilman laatua ja sopii herkille kohderyhmille, kuten lapsille. Massiivihirren hyvät ominaisuudet ovat vakuuttaneet myös rakennuksen ylläpidosta vastaavan toimijan, jonka mukaan neljä vuotta toimineen päiväkodin energiatehokkuus on hyvä.

– Verrattuna toiseen, ei-hirsiseen päiväkotiin, Touhulassa on päästy erittäin kohtuullisiin lämmityslukemiin. Rakennus osoittautui hyvin tiiviiksi, vaikka käytännössä siinä on vain hirret päällekkäin ilman kummempia lisäeristeitä tai muoveja, Janne Hämäläinen sanoo.

Hirsivalmistaja on yhä merkittävämpi toimija palvelurakentamisessa, jossa on yhtiön mukaan jatkuvasti kasvavaa kiinnostusta terveellisyyttä, hyvinvointia ja ekologisuutta edistävää hirsirakentamista kohtaan. Yhtiö on toimittanut aiemmin muun muassa hirsirakenteisia sairaaloita Japaniin ja hirsipäiväkodin Ranskaan. Honkarakenteen mukaan hirsirakentamisen kiinnostavuus on kasvanut erityisesti kaupunkialueilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .