Humiseva Harju: Hippoksen hiekkaparkki on ikuinen, lojuva tiskirätti on stailausta ja yksi allekirjoitus olisi siivittänyt SDP:n suurempaan vaalivoittoon

Kun muutin Humisevan Harjun kaupunkiin vuonna 1985, Jyväskylässä oli noin 66 000 asukasta. Nyt Jyväskylässä on osin kuntaliitosten vauhdittamana yli 141 000 asukasta. Kaupunki on muutenkin kehittynyt valtavasti – niin paljon, ettei montaa aluetta, kuten Lutakkoa tai Seppälää heti tunnistaisi samaksi paikaksi kuin yli kolme vuosikymmentä sitten.

Yksi alue ei kuitenkaan ole pahemmin muuttunut. Hippoksen hiekkaparkkialue ja niin sanotun pesäpallostadionin katsomo ovat yhtä ankeita kuin ennenkin.

Hippoksella sijainneet tennispelaajien ja messujen käytössä olleet kuplahallit lässähtivät 1990-luvun alussa, mutta alueen jälkihoito on vielä vaiheessa.

Hippokselle on toki 1980-luvun jälkeen rakennettu Hipposhalli ja hyvinvoinnin tutkimuskeskus Viveca, mutta muutoin alue alkaa olla Jyväskylän muinaisjäänne.

Liikunnan jättihanke Hippos2020 nosti kovat odotukset uudesta ja hienosta alueesta, mutta Jyväskylä näyttää hukkaavan mahdollisuutensa erottua.

Fennia Varainhoito menetti uskonsa hankkeeseen, sillä tulevan Hippoksen vuokraus­aste oli vain 45 prosenttia. Yhdestä päätöksestä tehty valitus toi Fennialle vielä hyvän tekosyyn vetäytyä hankkeesta.

Hippos2020 ei ole ongelmaton hanke, mutta se on parempi vaihtoehto kuin antaa urheilupaikkojen vähitellen rapistua. Jos iso kuvio ei toteudu, kaupungin rahaa tarvitaan Hippoksen parsimiseen enemmän.

Nyt sitten voidaan toivoa parasta. Uuden sijoittajan löytyminen ei kuitenkaan ole helppoa. Jos kokonaisuus purkautuu pikku hiljaa etenemiseksi, sitten edetään pikkuisesti ja hiljaa.

Hippoksen, Kankaan alueen ja monessa muussakin yhteydessä Jyväskylän päättäjät puhuvat mielellään investoreista. Se kai kuulostaa sanojien mielestä hienommalta kuin sijoittaja, joka kertoo asian suomen kielellä.

Tein nettihaun. Investori-sanan käyttö tuntuu olevan erityisen suosittua Jyväskylässä, jossa suomen luulisi olevan kunniassa.

Sitten toisenlaisiin asioihin. Humisevalle Harjulle tulee kotioloissa välillä palautetta siitä, että vaatteet jäävät lojumaan sohvan selkämykselle tai keinutuolin kaiteelle. Tai että tiskirättiä ei laiteta kuivumaan siististi hanan päälle.

Katsottuani verkkosivuilta muutamien kiinteistönvälittäjien stailaamia huoneistoja, olen keksinyt vastauksen saamaani palautteeseen.

– En minä jätä mitään lojumaan, minä vain stailaan asuntoa.

Työkaveri totesi, että SDP olisi saanut paljon isomman vaalivoiton yhdellä allekirjoituksella.

– Jos lääkäri olisi kirjoittanut puheenjohtaja Antti Rinteelle kaksi kuukautta lisää sairauslomaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .