Huoneistokeskus: Asuntokauppa kuumenemassa

Huoneistokeskus varoittelee jo asuntokaupan kuumenemiseen liittyvistä ongelmista.

Yhtiö kertoo tehneensä lokakuussa kauppoja lähes 60 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin ja arvioi, että asuntokauppaa hillitsee tällä hetkellä lähinnä tarjonnan puute. Myytävää tulee tarjolle noin kolmannes vähemmän kuin kysyntää olisi.

Varsinkin pääkaupunkiseudulla asuntokaupat toteutuvat Huoneistokeskuksen markkinakatsauksen mukaan nyt ennätyksellisen nopeasti. Helsingin keskustassa asunto voi mennä kaupaksi jopa alle viikossa.

Yhtiön kenttäjohtaja Merja Siivonen kehottaa kuluttajia malttiin myös kiireellisissä tarjoustilanteissa. Epätarkat tarjoukset voivat aiheuttaa epäselvyyksiä tai ristiriitatilanteita kaupan osapuolten välillä, hän varoittaa.

Asuntojen tarjontaa vähentää Huoneistokeskuksen mukaan nyt pelko "nolla-asunnon loukusta", eli nykyistä asuntoa ei anneta tarjolle ennen kuin varmuus uudesta on olemassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.