Hupiuutinen kertoi saudikuninkaan ostavan Facebookin

Tiedotusvälineissä levisi maanantaina uutinen, joka väitti saudikuninkaan ostavan yhteisöpalvelu Facebookin. Dawn Wires -sivuston vitsiksi tarkoittama juttu meni täydestä myös Suomessa.

Dawn Wires julkaisi uutisen sunnuntaina. Viralliseen tyyliin kirjoitetussa jutussa kerrottiin, että Saudi-Arabian kuningas Abdullah ostaisi Facebookin 150 miljardilla dollarilla. Kuninkaan kerrottiin yrittävän näin suitsia sosiaalisen median vahvistamia kansannousuja arabimaissa.

Dawn Wires julkaisee verkkosivuillaan vitsiuutisia LOL-osaston alla. Facebook-uutisen vierestä löytyy muun muassa juttu Italian pääministerin Silvio Berlusconin erosta ja pyramidihuijauksesta syytetyn amerikkalaisen Bernie Madoffin syytteiden hylkäämisestä.

Uutinen noteerattiin esimerkiksi Ylen pääuutislähetyksessä.

Ylen uutispäätoimittajan Jouni Kemppaisen mukaan uutinen levisi laajasti myös kansainvälisessä mediassa. Hänen mukaansa lähdekritiikissä pitäisi kuitenkin olla tarkempi.

Kemppainen ei tiistaiaamuna osannut sanoa, oikaiseeko Yle Facebook-uutisen pääuutislähetyksessään.

– Varsinaista virhettähän tässä ei ollut. Tässä todetaan, että väitetään ja on kiistetty ja että tällainen asia on olemassa. Harkitsemme, mitä tässä kannattaa tehdä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.