Yrityksen uusi aluevaltaus: Yritys avasi "saunastudion"

Lokakuussa kaksi, tammikuussa yksi, helmikuussa kolme uutta työntekijää. Jyväskyläläinen sauna- ja kylpyhuoneremonttien tekijä Saunatohtori Oy on palkannut ja palkkaa lisää väkeä kokoonsa nähden huimaa vauhtia. Yhteensä Saunatohtori työllistää Jyväskylässä tällä hetkellä kymmenen henkilöä, mutta helmikuussa jo 13. 

– Hyvien työntekijöiden löytäminen on melkein haastavinta tässä työssä. Meillä on koko ajan haku päällä, kertoo toimitusjohtaja Turo Huhtala.

Hänen mukaansa erityisesti hyville myyjille olisi kysyntää.

Saunatohtorin viimeisimmät rekrytoinnit ovatkin löytyneet puskaradion kautta. Remonttisuunnittelijoista Olavi Finnilä aloitti loppuvuodesta ja Reijo Finnilä tammikuussa. Työntekijöitä on löytynyt myös työvoimatoimiston avulla. Remonttisuunnittelijoiden lisäksi yhtiö työllistää seitsemän asentajaa.

Huhtala ja Finnilät näkevät, että parhaimmilla remonttisuunnittelijoilla on tuntumaa sekä kaupalliseen että tekniseen alaan – esimerkiksi niin, että toiselta puolelta koulutus ja toiselta työkokemus.

Työt asiakkaiden kotona

Saunatohtorin työntekijät ovat nuoria, pääosin 20–30-vuotiaita miehiä. Ainakin haastatteluhetkellä paikalla ollut nelikko näyttää silmin nähden viihtyvän keskenään. Finnilän veljekset sekä remonttisuunnittelija Jyrki Göös myös kehuvat työpaikkaansa estoitta:

– Täällä on tosi avoin ilmapiiri. Toimarille saa sanoa asiat suoraan ja kaikesta voi puhua. Ollaan tykätty, he sanovat.

Työ tehdään pitkälti asiakkaiden kotona, mutta maanantaiaamuisin väki kokoontuu viikon aloituspalaveriin. Lisäksi kerran, pari vuodessa pidetään laajemmat tiimipäivät. Ja kyllä – joskus myös saunotaan.

– Meidän kaveriporukalla on Jyskässä lauttasauna ja siellä on joskus saunottu työporukan kesken, Huhtala kertoo.

Saunastudio uutena loikkana

Saunatohtorin liikeideana on kosteiden tilojen remontointi. Huhtalan mukaan yhtiö erottuu muista alan yrityksistä tarjoamalla kattavan palvelukokonaisuuden.

– Työ alkaa kotikäynnillä tapahtuvalla remontin suunnittelulla. Meidän kauttamme asiakas saa myös materiaalit sekä putki- ja sähkötyöt. Toimitamme kaikki tarvittavat asiakirjat ja dokumentoimme remontin.

Saunatohtori on ottamassa uuden loikan myös toimitilojen suhteen. Se avasi saunastudion Vapaaherrantielle helmikuun puolivälissä. Tiloissa on nähtävillä erilaisia saunaratkaisuja, lisäksi sieltä voi ostaa lauteita ja penkkejä.

– Saunastudio otetaan ensimmäisenä käyttöön Jyväskylässä ja jos kokemukset ovat hyviä, avaamme niitä muillekin paikkakunnille, Huhtala sanoo.

Suunnitelmissa on myös laajentaa yhtiön toiminta kahdelle uudelle paikkakunnalle, Tampereelle ja Helsinkiin, myöhemmin tänä vuonna.

Omaa laudevalmistusta yhtiöllä on Raahessa.

– Uskomme suomalaiseen työhön. Suomesta kyllä löytyy hyviä tekijöitä, Huhtala perustelee.

 

Mikä on Saunatohtori Oy?

– Kosteiden tilojen remontoija

– Perustettu Oulussa 2008. Muutto Jyväskylään 2010. Toimipiste myös Seinäjoella.

– Liikeideana kosteiden tilojen remontointi. Asiakkaat pääosin Keski-Suomesta.

– Työllistää yhteensä 14 henkilöä Jyväskylässä, Seinäjoella ja Raahessa. Helmikuussa aloittaa kolme uutta työntekijää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .