IMF: USA:n kasvu euroaluetta hitaampaa

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on synkentänyt arviotaan maailman talousnäkymistä. Järjestö arvioi tänään, että maailmantalous kasvaa sekä tänä että ensi vuonna vain neljä prosenttia.

Yhdysvaltain talouden kasvu jää ennusteen mukaan euroaluetta hitaammaksi tänä vuonna ja voi pysyä heikkona useita vuosia.

IMF alensi Yhdysvaltain talouden kasvuennustetta kokonaisen prosenttiyksikön 1,5 prosenttiin. Euroalueen kasvuksi järjestö ennakoi tänä vuonna 1,6 prosenttia. Ensi vuonna Yhdysvaltain kasvu vauhdittuu 1,8 prosenttiin ja euroalueen kasvu hidastuu 1,1 prosenttiin.

Suomen talouden näkymät sen sijaan ovat IMF:n ennusteen perusteella suhteellisen valoisat. IMF arvioi, että Suomen bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 3,5 prosenttia eli selvästi nopeammin kuin mitä valuuttarahasto vielä keväällä ennusti. Ensi vuonna talouden kasvu hidastuu tiistaina julkistetun IMF:n talouskatsauksen mukaan 2,2 prosenttiin.

Suomen kasvu on ennusteen mukaan euroalueen nopeimpia. Suomea vauhdikkaammin kasvavat IMF:n mukaan tänä vuonna vain Viro ja Luxemburg.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.