IMF: USA:n kasvu euroaluetta hitaampaa

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on synkentänyt arviotaan maailman talousnäkymistä. Järjestö arvioi tänään, että maailmantalous kasvaa sekä tänä että ensi vuonna vain neljä prosenttia.

Yhdysvaltain talouden kasvu jää ennusteen mukaan euroaluetta hitaammaksi tänä vuonna ja voi pysyä heikkona useita vuosia.

IMF alensi Yhdysvaltain talouden kasvuennustetta kokonaisen prosenttiyksikön 1,5 prosenttiin. Euroalueen kasvuksi järjestö ennakoi tänä vuonna 1,6 prosenttia. Ensi vuonna Yhdysvaltain kasvu vauhdittuu 1,8 prosenttiin ja euroalueen kasvu hidastuu 1,1 prosenttiin.

Suomen talouden näkymät sen sijaan ovat IMF:n ennusteen perusteella suhteellisen valoisat. IMF arvioi, että Suomen bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 3,5 prosenttia eli selvästi nopeammin kuin mitä valuuttarahasto vielä keväällä ennusti. Ensi vuonna talouden kasvu hidastuu tiistaina julkistetun IMF:n talouskatsauksen mukaan 2,2 prosenttiin.

Suomen kasvu on ennusteen mukaan euroalueen nopeimpia. Suomea vauhdikkaammin kasvavat IMF:n mukaan tänä vuonna vain Viro ja Luxemburg.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – odottaa myös toisen vuosineljänneksen liikevoiton nousevan

Perinteikäs Ruthin leipomo siirtyy tänään isältä pojalle – Joonas Mäkinen, 31, hyppää jyväskyläläisen perheyrityksen puikkoihin

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.