IMF ruuvasi maailmantalouden kasvuennustetta ylöspäin

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ennustaa maailmantalouden ponnistavan jo kasvuun. Maailmantaloutta kiskoo nousuun Aasian talouksien vahva vire. Valuuttarahasto kuitenkin arvioi, että talouden elpyminen voi olla hidasta.

IMF on nostanut kasvuennustettaan ylöspäin. Valuuttarahasto povaa nyt maailmantalouden kasvavan ensi vuonna 3,1 prosenttia. Aiempi ennuste ensi vuodelle oli vain 2,5 prosentin kasvu. Tänä vuonna IMF haarukoi maailmantalouden supistuvan 1,1 prosenttia.

Suomen talouden IMF ennustaa supistuvan tänä vuonna 6,4 prosenttia ja kääntyvän ensi vuonna 0,9 prosentin kasvuun. Suomen työttömyysasteen järjestö uskoo kipuavan ensi vuonna vajaaseen 10 prosenttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Keski-Suomen maaseutu saa rahoitusta poikkeusaikanakin – Epävarmuus näkyy erityisesti investoinneissa

Upeat kesäsäät toivat Jyväskylän terassiravintoloille "unelmastartin", mutta sisätiloissa on vaikeampaa – "Tänä vuonna ei missään nimessä päästä normaaliin tilanteeseen"

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Jyväskylä neuvottelee lentojen jatkumisesta valtion ja Finnairin kanssa: "Jos kaupallinen kannattavuus palautuu, myös lennot palautuvat"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

Epävarmuus OIkiluoto 3:n valmistumisajasta jatkuu, tietoa aikataulusta luvassa elokuussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.