Ihalainen tehdaspäätöksestä: Isänmaallinen teko

Työministeri Lauri Ihalainen kuvailee tehdaspäätöstä isänmaalliseksi teoksi.

– Päätös on isänmaallinen teko. Investointipäätös tarjoaa Keski-Suomen elinkeinoelämälle piristysruiskeen, jolla on laajat heijastusvaikutukset myös muille alueille ja monille toimialoille. Se on samalla vahva osoitus Suomen teollisuuden uudistumiskyvystä. Suomi on jatkossakin vihreän kullan maa, Ihalainen uskoo.

Lopullista päätöstä odottaessa hallitus on tehnyt ennakoivia toimenpiteitä muun muassa varmistamalla riittävän tuen alueen liikenneyhteyksille sekä myöntämällä ylimääräistä energiatukea.

– Hankkeen toteutuminen avaa myönteisiä näkymiä muuten alavireisessä talous- ja työllisyystilanteessa, Ihalainen kuvailee.

Täysin uusi teknologia luo pohjaa Suomen tulevaisuudelle vihreän kullan maana. Äänekosken laitos tuottaa monipuolisesti muun muassa biosähköä ja puupolttoainetta ja on maailmassa ensimmäinen laatuaan.

– Biotuotelaitoksen toteutuminen mahdollistaa innovaatioiden kautta uuden yritystoiminnan ja sen vahvistumisen. Toivottavasti Metsä Groupin esimerkki kannustaa myös muita yrityksiä investointipäätöksiin, niin metsäalalla kuin muuten, Ihalainen toivoo.

Noin miljardi euroa maksava biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin hanke. Käynnissä oleva tuotantolaitos työllistää arvoketjussa noin 2 500 ihmistä. Biolaitoksen on tarkoitus käynnistää toimintansa vuonna 2017, jolloin se työllistää koko arvoketjussa noin 2 500 ihmistä. Rakennusvaiheen työllisyysvaikutukseksi arvioidaan 6 000 henkilötyövuotta.

– Hyvinvointivaltion ylläpitäminen edellyttää korkeaa työllisyysastetta. Suomen talous- ja työllisyyskehitys on pitkälti investointien ja viennin elpymisen varassa, Lauri Ihalainen muistuttaa.

Työministeri Ihalainen on käynyt suurhankkeen tiimoilta myös keskusteluja yrityksen sekä työnantaja- ja ammattiliittojen kanssa mahdollisesta aiesopimuksesta työmaan pelisääntöjen osalta.

– Tämän mittakaavan hanke vaatii huolellisen valmistelun. Metsä Group on osoittanut vastuullisuutta, yhteistyökykyä ja kieltämättä myös rohkeutta, kun merkittävä päätös hankkeen toteutumisesta nyt saatiin, Ihalainen kehuu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .