Ikuisuusprojektille haetaan jatkoaikaa – ABC-asema jäihin 2017 saakka

Jämsäläiset saavat vielä odottaa kaupunkiin suunniteltua ABC-liikenneasemaa.

Osuuskauppa Keskimaa haluaa ottaa vuoden 2017 loppuun saakka kestävän aikalisän Jämsän ABC-hankkeessa.

Keskimaa perustelee aikalisää Jämsän kaupungille lähettämässään kirjeessä muun muassa ABC:n käyttöön suunnitellun risteysalueen maankäytön muuttuneella tilanteella. Alueen liikennesuunnittelu ja yleiskaavoitus ovat käynnissä.

Aikalisää halutaan myös talouden epätoivotun kehityksen ja liikennemäärien vähenemisen vuoksi. Keskimaan mukaan liikennemyymälöiden tuote- ja palvelutarjonta elää nyt voimakasta muutosta ja ABC liikeideakin joutuu hakemaan uusia toimintamalleja, mikä myös osaltaan puhuu uuden liikenneaseman avaamista vastaan.

Esisopimus umpeutui jo

ABC-liikenneasemaa on puuhattu Jämsään pitkään. Keskimaan entinen toimitusjohtaja Kuisma Niemelä kertoi jo tammikuussa 2006 Keskimaan kaavailevan ABC-asemaa Jämsään.

Osuuskauppa Keskimaa ja Jämsän kaupunki allekirjoittivat aiesopimuksen ja yhteistyösopimuksen 27.4.2009 . Kiinteistökaupan esisopimus allekirjoitettiin 21.9.2009 tarkoituksena tehdä yhteistyötä valtateiden 9 ja 24 risteysalueelle rakennettavan ABC-liikennemyymälän rakentamiseksi.

Kiinteistökaupanesisopimus päättyi 21.12.2014.

Keskimaan hakeman aikalisän kohtalo selviää torstaina Jämsän teknisen lautakunnan kokouksessa.

Tekninen johtaja Tarja Kuisma esittää, että lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että Osuuskauppa Keskimaan kanssa ryhdytään neuvottelemaan uudesta kiinteistökaupan esisopimuksesta. Esityksen mukaan sopimuksen ehdot tarkistetaan ja se olisi voimassasyyskuun 2017 loppuun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .