Inflaatio nopeutui 2,5 prosenttiin

Kuluttajahintojen nousu kiihtyi Tilastokeskuksen mukaan marraskuussa 2,5 prosenttiin. Inflaatio nopeutui 0,2 prosenttiyksikköä lokakuusta, jolloin se oli 2,3 prosenttia.

Kuluttajahintoja nosti Kuluttajahintaindeksin mukaan eniten osakehuoneistojen ja kiinteistöjen, polttonesteiden, elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien sekä sähkön kallistuminen.

Suomen kuluttajahinnat nousevat selvästi EU-maita nopeammin. Yhdenmukaistetulla kuluttajahintaindeksillä mitattu inflaatio nousi 2,4 prosenttiin. EU-maiden inflaatiovauhti pysyi ennakkotietojen mukaan marraskuussa 1,9 prosentissa.

Lokakuusta kuluttajahinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan 0,2 prosenttiyksikköä sekä kuluttajahintaindeksillä että EU:n yhdenmukaistetulla kuluttajahintaindeksillä mitattuna. Suomen inflaatiovauhti oli nopeampi kuin Euroopan keskuspankin tavoitteena oleva keskimäärin vajaan 2 prosentin inflaatio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.