Inwido Finland siirsi pääkonttorinsa Jyväskylästä Vantaalle

Yhtiön korkein johto vaihtuu. Toimitusjohtaja Johan Berg siirtyy Lumenelle. Hänen seuraajakseen on nimitetty Antti Vuonokari.

Suomen suurin ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido Finland Oy on siirtänyt pääkonttorinsa Jyväskylästä Vantaalle.

– Päätimme siirtää pääkonttorin tämän vuoden alusta Vantaalle, koska lähes kaikki keskitettyjen toimintojemme johtajat työskentelevät jo ennestään siellä. Totesimme, että Vantaa on meille paras pääkonttorin paikka, toimitusjohtaja Johan Berg perustelee.

Inwidon Jyväskylän konttori toimii kauppakeskus Sepässä ja siellä työskentelee noin 40 henkilöä. Bergin mukaan yksikkö jatkaa toimintaansa tärkeänä osana Inwidoa, vaikka sillä ei enää olekaan pääkonttorin asemaa.

– Jyväskylässä toimii iso osa myynti- ja kotipalveluorganisaatiostamme. Ne jatkavat vanhaan malliin.

Inwido Finland on ollut perinteisesti yksi Keski-Suomen suurimpia yhteisöveron maksajia. Tuoreimpien verotilastojen mukaan Inwido Finland on Jyväskylän toiseksi suurin yhteisöveron maksaja Jyväskylän Energia Oy:n jälkeen. Kumpikin yhtiö maksoi vuonna 2016 yhteisöveroa reilut kolme miljoonaa euroa.

Yhteisöveron tuotosta valtio saa noin 70 prosenttia ja kunnat noin 30 prosenttia.

Myös Inwido Finlandin toimitusjohtaja vaihtuu. Johan Berg on valittu Lumene Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi.

Lumenen nykyinen toimitusjohtaja Michel Dallemagne jättää yrityksen lähiviikkoina. Berg aloittaa uudessa tehtävässään 15. lokakuuta.

Johan Bergillä on takanaan kansainvälinen ura kauneusalan yritys L’Oréalilla, missä hän vastasi muun muassa yrityksen Suomen, Australian sekä Uuden-Seelannin toiminnoista.

Viimeksi kuluneet puolitoista vuotta hän on toiminut Inwidon Suomen toimitusjohtajana sekä Tukholman pörssiin listautuneen Inwido-konsernin Senior Vice Presidenttinä.

– Harmittaa, että aikani Inwidossa jäi suhteellisen lyhyeksi, mutta Lumenen tarjous oli niin hyvä, että en voinut olla tarttumatta siihen. Lumene on mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa, kun sen brändi on uusittu ja organisaatiota on muokattu aika paljon, Berg sanoo.

Lumene on kauneusbrändi, joka tarjoaa sekä ihonhoito- että värikosmetiikkatuotteita.

Yhtiö työllistää noin 500 henkilöä Suomessa ja ulkomailla. Konsernin liikevaihto on reilut 70 miljoonaa euroa.

Inwido Finlandin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Antti Vuonokari yhtiön sisältä. Viimeksi hän on toiminut johtajana, jonka vastuualueina ovat operaatiot ja teollinen myynti.

Inwido Finlandin liikevaihto oli viime vuonna lähes 144 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos reilut 10 miljoonaa euroa. Yhtiö työllisti 669 henkilöä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .