Irlannin parlamentti äänestää budjetista

Irlannin parlamentin on määrä äänestää ensi vuoden budjetista tänä iltana. Budjetti sisältää menoleikkauksia ja verojen korotuksia 6 miljardin euron arvosta. Leikkaukset ovat ehto 85 miljardin euron lainapaketille, jonka EU-maat ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat koonneet Irlannin auttamiseksi syvistä talousvaikeuksista.

Pääministeri Brian Cowenin horjuvalla hallituksella on äärimmäisen niukka enemmistö parlamentissa. Toiveet budjetin hyväksymisestä ovat kuitenkin vahvistuneet hieman, sillä yksi riippumaton kansanedustaja ilmoitti maanantaina tukevansa hallituksen budjettiesitystä.

Ensi vuoden budjetti on osa neljä vuotta kestävää tervehdyttämisohjelmaa, jonka tarkoitus on saada aikaan 15 miljardin euron säästöt. Leikkaukset vastaavat lähes 10 prosenttia Irlannin bruttokansantuotteesta.

Cowen on luvannut, että hallitus eroaa budjetin hyväksymisen jälkeen. Uudet vaalit ovat luvassa ensi vuoden alkupuolella. Oppositiopuolueet haluavat neuvotella lainapaketin ehdot uudelleen.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.