Isku aloittaa noin 700:aa työntekijää koskevat yt-neuvottelut

Huonekaluketju Isku aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on noin 700 työntekijää eli Iskun koko henkilökunta Suomessa.

Yt-neuvottelut ovat osa Iskun kehitysohjelmaa, jossa tavoitellaan 10 miljoonan euron kustannussäästöjä. Säästöjen toteuttamiseksi Isku suunnittelee muun muassa työvoiman vähentämistä sekä pysyvästi että tilapäisesti.

Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen ei ota kantaa siihen, miten suuria työntekijöiden vähennyksiä Isku tavoittelee yt-neuvotteluilla.

–  Se selviää lähikuukausien aikana, Tiitinen sanoo STT:lle.

Isku keskittää huonekalujen valmistuksensa yhdelle tehtaalle Lahden Mukkulankadulla kevään aikana. Tällä hetkellä Iskulla on kaksi tehdasta Lahdessa.

Isku sanoo tiedotteessa, että valtion ja kuntien kilpailutusten muutos heikentää kysyntää edelleen. Iskun mukaan julkisissa kilpailutuksissa kotimaisuus, elinkaarikustannukset ja vastuullisuus eivät ole valintaperusteina, vaan pelkkä hinta ratkaisee.

–  Se on valitettava tosiasia, joka vaikuttaa liiketoimintaamme ja suomalaisen huonekaluteollisuuden tulevaisuuteen sekä laajemmin koko toimialan työllisyyteen merkittävästi. Nyt verorahoilla tehtyjen hankintojen eurot ja työpaikat menevät muun muassa Viroon, Liettuaan, Puolaan, Ukrainaan, Bosnia-Herzegovinaan ja Kiinaan, Tiitinen sanoo tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.