Itar-Tass: Putin vaatii YK:n turvaneuvostoa hätäkokoukseen

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatii YK:n turvaneuvostoa hätäkokoukseen Ukrainan humanitaarisen tilanteen vuoksi, kertoo uutistoimisto Itar-Tass.

Itar-Tassin mukaan Putin on myös käskenyt maan hallitusta laatimaan vastatoimia länsimaiden viimeisimpiä pakotteita vastaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan Putin sanoi, että poliittisten toimenpiteiden kautta taloudelle aiheutuvaa painetta on mahdoton hyväksyä, koska se rikkoo kaikkia normeja ja sääntöjä.

AFP:n mukaan Putin haluaa tukea kotimaista tuotantoa, mutta huolehtia kuitenkin siitä, että venäläiset kuluttajat voivat hankkia myös länsimaisia tavaroita.

Talouslehti Vedomostin mukaan Venäjä saattaa vastata pakotteisiin asettamalla rajoituksia tai kieltoja eurooppalaisille lentoyhtiöille Siperian-ylilentoihin.

AFP:n mukaan Venäjä uhkaa sulkea Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n venäläiset verkkosivut, koska BBC uutisoi aktivistista, joka pilkkaa Venäjän Ukrainassa harjoittamaa politiikkaa. BBC:n Lontoon toimituksesta kerrotaan, ettei aktivistin haastattelua aiota poistaa sivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.