Itella vähentää rajusti työntekijöiden määrää

Itella aikoo vähentää ensi vuoden aikana 360 työpaikka postin lajittelusta. Yhtiö ottaa ensi vuonna käyttöön myös uuden postinjakelujärjestelmän.

Konsernijohtaja Jukka Alhon mukaan yt-neuvottelut johtuvat koko postialan rakennemuutoksesta.

Muutosten taustalla on kirjeliikenteen vapautuminen Euroopassa ja perinteisen kirjeen korvautuminen sähköisellä viestinnällä. Vuoden 2000 jälkeen kirjeliikenne on vähentynyt Suomessa jo lähes kymmenyksen, naapurimaissa vielä enemmän. Kehityssuunnan ei odoteta kääntyvän.

Muutokseen vastatakseen Itella uusii postinlajittelutekniikkansa Suomessa ensi vuonna. Tämän seurauksena kakkospostin lajittelu keskitetään neljään postikeskukseen.

Kakkospostin eli lähinnä mainoskirjeiden ja aikakausilehtien lajittelu keskitetään Helsinkiin, Tampereelle, Kuopioon ja Ouluun. Lappeenrannan, Turun ja Seinäjoen lajitteluyksiköissä keskitytään lähetysten keräilyyn, vastaanottoon ja ykköspostin lajitteluun.

Toiminta jatkuu myös Jyväskylän, Mikkelin, Kajaanin ja Rovaniemen yksiköissä, eikä Itella näin ollen sulje yhtään lajitteluyksikköä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Keski-Suomen maaseutu saa rahoitusta poikkeusaikanakin – Epävarmuus näkyy erityisesti investoinneissa

Upeat kesäsäät toivat Jyväskylän terassiravintoloille "unelmastartin", mutta sisätiloissa on vaikeampaa – "Tänä vuonna ei missään nimessä päästä normaaliin tilanteeseen"

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Jyväskylä neuvottelee lentojen jatkumisesta valtion ja Finnairin kanssa: "Jos kaupallinen kannattavuus palautuu, myös lennot palautuvat"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

Epävarmuus OIkiluoto 3:n valmistumisajasta jatkuu, tietoa aikataulusta luvassa elokuussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.